onsdag 5 februari 2014

Det är jobbigt att vara politiker…

.
Riktigt hur jobbigt det är att vara politiker kan det vara svårt för oss vanliga dödliga att inse. Men ibland så blixtrar det till, ett fönster öppnas och vi får en inblick i politikernas allt annat än rosenbeströdda verklighet. Som nu när oppositionborgarrådet i Stockholm, Tomas Rudin (S), tvingades gå bakom en hylla på systemet och gömma en flaska Whiskey i jackan, för att lite senare passera kassan med ett par alkoholfria vinare som han betalade för.

Jag känner många alkoholister. En del riktigt rejält alkoholiserade. Men inga stjäl.

Det är bra med jämlikhet. Tur att en del dessutom är mer jämlika än andra och måste tygla sin alkoholism med stulna Whiskeyflaskor i femhundrakronorsklassen. Tur också att de som är lite mer jämlika än andra utan att blinka får sjukskriva sig, på andras bekostnad, för att vårda sin alkoholism när de har varit ute och stulit.

Jag tror inte att det skulle accepteras att ett sjukvårdsbiträde eller en kommunalarbetare skulle sjukskriva sig för att vårda sin alkoholism efter att ha varit ute och stulit Whiskeyflaskor i femhundrakronorsklassen. Därtill är de inte tillräckligt jämlika. De får i stället tygla sin alkoholism med sprit som de har råd med och som inte är stulen. De skulle nog ligga bra till för att få sparken utan att media skulle oja sig nämnvärt om det om de gjorde likadant som tjuvaktiga politiker.

Det är inget att plocka billiga poäng på sas det i TV4:s 22-nyheter - det är en tragedi. Skitprat! Men det var ju inte första gången politiker slickades där bak av TV4:s journalister. Och på sätt och vis stämmer det. Det är en tragedi för Stockholms kommun, för landstinget, för nationen och det är till och med en global tragedi.
Vadå? Att politiker är alkoholister?
Nej, att politiker stjäl!

Mutholm onsdagen den 5 februari 2014
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ullenhag kanske även behöver en flaska.

http://m.dagen.se/nyheter/ullenhag-kritisk-till-vagrad-handskakning/

Anonym sa...

Har man en inkomst på nästan 1,2 miljoner per år, så borde man inte behöva stjäla kan man tycka. Men vi glömmer ju lätt att han är en av de bästa politikerna, frågan är hur kassa är då de andra./Jonas.

Anonym sa...


Konkurrensverket vill slopa presstödet.

Kanske finns hopp för Sverige ?


http://www.svt.se/kultur/konkurrensverket-vill-slopa-presstodet