måndag 14 mars 2016

Schengen en välfärdsresebyrå för icke-européer?

.
Jag trodde, och tror, att EU är en intresseförening för européer. Bildad för att främja en god levnadsstandard i Europa och för att Europa ska klara konkurrensen med Asien och andra områden. Och jag trodde, och tror, att Schengen är ett fördrag vars syfte är européer ska få resa fritt inom Europa.

Men så tänker tydligen inte alla. Sveriges statsminister Stefan Löfven exempelvis, tycks vara i tron att EU och Schengen är en all-inclusive-välfärdsresebyrå för icke-européer. Om man inte importerar icke-européer, gärna kriminella, i stort antal, huller om buller, och försörjer dem får man inte vara med i Schengen - tycker Stefan Löfven.

Jag tror att det är så att Schengenländerna är förbundna att skydda Schengen-områdets yttre gräns.

Stefan Löfven tycks vara av uppfattningen att länder som inte importerar utomeuropeiska brottslingar en masse och under kaos-liknande förhållanden inte ska få vara med i Schengensamarbetet.

Löfven tycks vara i färd med att försöka utesluta länder som respekterar Schengenfördraget från samarbetet. Jag tycker att det snarare verkar som om Sverige riskerar att bli uteslutet från Schengen-samarbetet eftersom våra stollar till politiker saboterar Schengen-fördraget.

Undrar vem av oss som har rätt?

Falun måndagen den 14 mars 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: