tisdag 23 april 2019

Bullshit om IS och Sri Lanka


.
Tiden efter attentaten i Sri Lanka har varit full av förvåning hos vana bedömare. En ny terrororganisation som ingen hört talas om tidigare poppar upp som gubben ur lådan och gör en stor samordnad terroraktion med hittills över 300 döda och 500 skadade.

Men det är nog med det här som med det mesta annat att man måste fråga sig ”cui bono”? Vem gynnas?

När det uppstår ett kunskapsvakuum i sådan här fråga tas det ganska snart över av propagandaorganen som fyller tomrummet med uppgifter som gynnar deras intressen. Så kom det så småningom uppgifter om att IS ligger bakom. Och så kom det en normal-enfaldig förklaring till varför attentaten skett. Den går ut på att det är en hämnd för attentaten mot moskéer i Christchurch, Nya Zeeland. Men har då inte lankesiska terrorister några egna bekymmer? Något som ligger dem varmare om hjärtat än att hämnas för dem okända människor i Nya Zeeland? Ja, naturligtvis har de det. Det här luktar ihopljuget lång väg.

Uppgiften om att IS ligger bakom är naturligtvis en uppgift som inte går att kontrollera och inte är mycket värd. ”IS” - i den mån något sådant över huvud taget existerar i mer organiserad form än att snart sagt vilken galning som helst kan utge sig för att vara IS - existerar i symbios med den västerländska vapenindustrin och dess psykopater. Vapenindustrin delar ut vapen och tillhandahåller kunnande, tipsar om kontakter osv till i stort sett vem som helst som kan dra igång en lovande konflikt som håller uppe vapenförsäljningen. De - fortfarande med reservationen att de kan vara vem som helst som vill kalla sig IS - skulle erkänna att de förvandlat månen till en stor grön ost om propagandaindustrin påstod det och det skulle få IS att framstå som något betydelsefullt. Och vapenindustrin har sitt självklara behov - eller intresse, beroende på hur man ser på saken - av att det finns hot och fiender lite här och var i världen. 

Västvärldens politiker och rättsväsende lever i förnekelse. Många är naturligtvis mycket väl införstådda med hur det förhåller sig, men de håller god min i elakt spel när propagandaorgan allt emellanåt förklarar att det är IS, eller det är Iran, eller det är saudierna osv, när det i själva verket vet mycket väl att det är deras egna psykopater som är ute och ställer till djävulskap för oskyldiga människor. Men de som får jobb i psykopaternas industrier är deras väljare, så politiker och rättsväsenden blundar.

Vapenindustrins, liksom politikens, psykopater är duktiga på att utnyttja enfaldiga och/eller misshandlade människors avundsjuka eller bitterhet eller allmänna lättleddhet. Oftare än religiös extremism är nog ekonomisk och/eller juridisk misshandel grogrunden för många attentat.

För att göra attentaten mer begripliga tror jag att man ska jämföra med några andra kända konflikter.


Egypten

Egypten har turistiska sevärdheter i norra och södra delarna av landet. Men i mellersta Egypten finns ingenting. Följden blev att goda inkomster och förmögenheter skapades i norr och söder, men de boende i mellersta Egypten fick snällt sitta på Nilens strand och titta på när kryssningsfartygen med de penningstinna turisterna passerade. Vad hände? Jo, efter ett tag började man skjuta prick på fartygen, så småningom eskalerade det till större terrorattacker osv. Ingen religiös fanatism. Bara ekonomisk besvikelse över världens orättvisor. Sedan finns det säkert religiösa psykopater duktiga på att exploatera missnöjet. Sådana har alltid funnits.


Palestina

Ett annat exempel är Palestina, och Israel. Den konflikten har vi, efterkrigstidens barn, fått växa upp med förklarad som en religiös konflikt - mellan judendomen och islam. Och visst, en sådan konflikt har väl funnits sedan tidernas begynnelse. Men det är inte förklaringen till dagens Israel-Palestina-konflikt.

Förklaringen är en helt annan och mycket mer förljugen. Den har sin förklaring i att de allierade under Andra Världskriget visste mycket väl vad nazisterna höll på med i sina utrotningsläger, men lät dem hållas. Sedan eskalerade krigföringen för de allierade efter hand som krigsindustrins överlägsenhet blev allt tydligare och deras terrorbombning blev nog så hänsynslös som nazisternas terror. Följden blev att segrarna i efterhand behövde rättfärdiga sin terror. Medlet blev möjligen överdrifter om utrotningsfabrikerna. Överdrifterna, eller den propagandadrivna upplysningen, skapade oavsiktligt ett fönster att öppna till ett judiskt återvändande till Jerusalem, efter många herrans år. I Palestina tryckte judarna, med de västallierades hjälp, bort palestinierna, berövade dem deras mark, deras hem och deras försörjning. Det är grogrunden bakom dagens Palestinakonflikt. Inte något religiöst dravel om judar och muslimer även om sådant naturligtvis också ryms i konflikten. Men det är inte kärnfrågan. Kärnfrågan är misshandeln av palestinierna som möjliggjordes av de västallierades lögner och egna krigsbrott.


Sri Lanka

Jag skulle bli mycket förvånad om det inte bakom attentaten mot de femstjärniga hotellen och kyrkor som halkar med genom ”dålig mental precision” i Sri Lanka, döljs människor som blivit ekonomiskt och juridiskt misshandlade med maffiametoder bakom turistindustrin. Om maffiatyper som Sven-Erik Bucht, Anders Sundström och Mats Paulsson får härja fritt i det skenheliga Sverige, med medias hjälp och medan ett helt korrumperat och dysfunktionellt rättsväsende blundar, varför skulle det inte finnas i Sri Lanka? Kanske är det förklaringen bakom tidigare års guerillakrig också? Men ingen står i kö för att plocka fram sanningen. De som blivit misshandlade och vars bitterhet övergått i okontrollerad och dåligt riktad ondska kan inte förväntas kliva fram och förklara. Vilka konsekvenserna skulle bli är uppenbart. Kanske är de inte ens längre helt medvetna om sina egna drivkrafters grund. Den lankesiska regeringen och turistindustrin är naturligtvis inte heller pigga på att räcka upp handen. Farhågan är förstås att det skulle kunna ödelägga önationen som turistmål. Då kommer vapenindustrins propagandadravel om muslimsk terrorism och ”hämnd för Christchurch-attentaten” som en skänk från ovan. Att den lämpliga förklaringen emanerar från samma källor som möjliggjort attentaten är smällar man får ta…

Falun tisdagen den 23 april 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: