måndag 1 april 2019

Finansmarknadsminister Per Bolund böjer sig för maffian

.
I kölvattnet på Swedbankskandalen böjer sig nu finansmarknadsminister Per Bolund för den grova organiserade brottsligheten.

Han säger i SVT:s Agenda att han är beredd att tillsätta en haverikommission. Men en haverikommission är inte ett substitut för fungerande polis, åklagare och domstolar. Inte heller något substitut för fungerande lagar. En haverikommission är något som man tillsätter för att utreda ett okänt händelseförlopp, en olycksorsak.

Mot korruption och grov organiserad kriminalitet, sådan som visat sig med all önskvärd tydlighet i fallet Swedbank sätter man in polis, åklagare, domstolar och lagar.

Att Per Bolund nu flaggar för en haverikommission indikerar att han inte rår på den svenska maffian. Men det indikerar också att han, förmodligen av partitaktiska skäl, inte vill visa det åt väljarna. Istället väljer han att försöka lura väljarna att en haverikommission är rätta lösningen. Mot grov organiserad brottslighet finns en fungerande patentmedicin:

- Grip dem, utred dem, döm dem, konfiskera deras stöldgods och lås in dem.

Det är klart i ett genomkorrumperat land som Sverige, där korruptionen går över partigränserna, kan vägen dit vara lång. Maffiakontrollerat folk finns lite här och var i förvaltningen. Inte minst finns de bland högre polischefer, åklagare och domare. Med hundraprocentig säkerhet även inne på regeringskansliet. I det här fallet är det extra tydligt eftersom en tidigare finansmarknadsminister sitter i den korrupta Swedbankstyrelsen som nu hålls om ryggen. Men det är ingen orsak för att inte sköta sitt jobb.

- Börja sköta jobbet, Per Bolund. Sluta föra människorna bakom ljuset!

Falun måndagen den 1 april 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: