onsdag 1 juli 2020

Vad är de regeringsnära tjuvarna ute efter nu?

.
Det har väl knappast undgått någon att regeringens rekommendationer och föreskrifter om hur stora sammankomster man ur smittskyddssynpunkt maximalt bör eller får ha och vilka verksamheter som får pågå är både motsägelsefulla och obegripliga.

Krogar med berusade gäster får ha öppet, liksom köpcenter med tusentals besökare. Men nöjesparker med i huvudsak utomhusverksamhet och mestadels nyktra barn som besökare får inte ha öppet.

Det kan framstå som ren och skär inkompetens. Men det är det säkert inte. Det är mest troligt stöld och sabotage riktad mot verksamheter som socialdemokraterna närstående banditer vill ta över.

Är Sundström och Paulson i färd med att ta över Gröna Lund och eller är det någon annan parallell banditorganisation som lurar i vassen och påverkar regeringens och folkhälsomyndighetens utsagor?

Vi kommer naturligtvis att i efterhand kunna se många exempel på människor som berövats sina livsverk för att socialdemokratiska banditer nyttjat Corona och korrupta myndigheter och journalister till att flå dem levande.

Det är numera omöjligt att utse Anders Sundström till ett regeringsuppdrag efter hans många skumma eskapader. Samtidigt är det många partikoryféer som kommit i åtnjutande av spararnas och skattebetalarnas egendom genom honom. De bedömer uppenbarligen det nödvändigt att skydda honom mot granskning för skydda sig själva mot granskning. Men att utse honom till regeringsledamot skulle inte gå utan att solka ned regeringen ytterligare. Det fick bli att utse hans kvinna till regeringsledamot istället. Det funkar nästan lika bra. Åtminstone håller det ängsliga granskare borta från hans affärer, och det skulle ju varit den främsta nyttan med att utse honom.

I andra länder - sådana där inte maffian kontrollerar media - kallas sådan här verksamhet för vad den här: maffiaverksamhet. Men inte i Sverige där maffian kontrollerar media.

Falun onsdagen den 1 juli 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: