torsdag 12 maj 2022

Finland och Sverige på väg in i NATO

 .

Som väntat ska Finland gå med i NATO. Fattas bara annat, med Finlands erfarenheter av Ryssland, deras långa gräns mot Ryssland samt dagens läge som tycks innebära att den ryska statsledningen blivit skvatt galen.


Det är en sak att Putin numera förefaller vara inte bara totalt hänsynslös utan också helt oberäknelig, kanske även irrationell. Ändå är det bara knappt förnamnet på problemet. Erfarenheterna från andra länder vars inrikespolitik USA:s militärindustriella komplex intresserat sig för talar för att när en irrationell och numera mindre framgångsrik Putin förlorar makten, kan han komma att ersättas tre, fyra, fem eller fler hel- eller halvgalningar av vilka flertalet förfogar över kärnvapen. Det kan inte heller uteslutas att vi går emot en framtid som innebär att Rysslands olje- och gastillgångar blir föremål för internationell huggsexa till och med innanför Rysslands gränser. Kanske ännu mer då än nu kan Finland komma att känna lättnad över att man inte längre står ensamma efter att ha gått med i NATO.


Samtidigt trumpetar både finska och svenska politiker ut att länderna ska följas åt in i NATO och att de har gemensamma anledningar att gå in i NATO. Men det är naturligtvis lögn. Det går dock att förstå att de ljuger. Pro-NATO-krafterna i bägge länderna drar nytta av ländernas skenbara samsyn. Men Sveriges situation och argument för att ansluta sig till NATO är helt andra än vad som gäller för Finland. En skillnad är att Sveriges verkliga motiv är dolda för befolkningen.


Det är uppenbart att Finland vill och bör gå med i NATO. Det pris som man får betala i form av ”kalla krigs-klimat” mellan Finland och Ryssland är ett billigt pris jämfört med det som Finland en gång betalat för sin frihet. Desto tydligare blir fördelen när man följer vad det Ukrainska folket blir utsatt för av Finlands stora granne.


Men för Sverige del ser det helt annorlunda ut, även om korrupta politiker och kriminella banksters försöker få oss att tro att Sverige och Finland är i samma situation.


Sedan Finland inom kort gått med i NATO kommer Sveriges situation att vara mycket lik Schweiz situation. Sverige kommer då att vara inringat av i stort sett bara NATO-länder: Estland; Lettland; Litauen; Polen; Tyskland; Danmark; Norge och sist men inte minst Finland. Endast två små undantag finns. Sankt Petersburg-området från vilket man måste passera NATO-länderna Finland och Estland till sjöss för att ta sig till Sverige och Kaliningrad-enklaven. Bara sjövägen återstår för ett eventuellt angrepp mot Sverige, vilket inte är det lättaste. Inte ens när motståndet utgörs av ett försvar som utsatts för svenska politikers korrupta omsorger.


Vem som helst inser hur kalkylen ser ut för Ryssland om de vill anfalla ett Sverige som är i princip helt inringat av NATO. Oavsett om Sverige är med i NATO eller inte är det uppenbart att NATO inte skulle acceptera att ha ryssarna i Sverige. Men det säger man naturligtvis inte till den svenska befolkningen.


Varför driver då den svenska nomenklaturan på för att vi ska gå med i NATO? Det beror på att Sverige var på väg in i NATO redan innan Putin angrep Ukraina - fast inte frivilligt. Det var en följd av att vår grova organiserade brottslighet och våra banksters stod till förfogande för, och tjänade grova pengar, skodde sig, på den ryska befolkningen genom att tvätta stöldgodset åt den ryska maffian. Allt utan att dela med sig till den amerikanska maffian. Men Sundström, Wallenberg & Co gjorde det så klumpigt att jänkarna fick reda på det. All maffia-verksamhet präglas av att mindre busar måste ha välsignelse av och dela med sig till större busar. Det gjorde uppenbarligen inte den svenska och ryska maffian. Följaktligen höll den amerikanska maffian Swedbank - och troligen SEB också - gisslan i ett stadigt grepp om pungkulorna och skruvade allt hårdare. Det är orsaken till att det amerikanska avslutet i de ärendena dröjt. De har använts för utpressning.


Situationen var mycket plågsam, inte minst för socialdemokratin som förmodligen aldrig skulle komma tillbaka till makten efter en hårdhänt amerikansk skalpering av de svenska maffiabankerna, vilket skulle drabbat svenska sparare och väljare mycket hårt. För våra svenska politiska skurkar, våra svenska banksters och vår svenska maffia kom därför Putins angrepp mot Ukraina som en gudagåva. Plötsligt blev det möjligt att gå med på amerikanernas förslag till uppgörelse utan den smärtsamma svekdebatten som skulle blivit följden utan Ukraina-kriget.


Falun torsdagen den 12 maj 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: