söndag 15 maj 2022

Paradigmskifte för säkerhetspolitiken

 .

Efter att Sveriges stormaktsambitioner slutligen grusades av Tsar-Ryssland år 1809 har Sverige, för att skydda land, befolkning och självständighet eftersträvat neutralitet i internationella konflikter i så hög grad som möjligt eller möjligen i så hög grad som tvunget.


Nu ser vi förmodligen ett paradigmskifte äga rum. Svenska staten slutar värna Sveriges land och folk och övergår till att istället värna socialdemokratin och den grova brottsligheten, den svenska maffian.


USA har en längre tid utövat utpressning mot den svenska sosseeliten genom den svenska banksterverksamheten. Redskapet har varit våra maffiakontrollerade bankers tvätt av den ryska maffians stöldgods. Det svenska NATO-medlemsskap som jänkarna haft för avsikt att tvinga fram med hjälp av hotet mot bankerna mm har varit en besk bägare att tömma för sosseriet - inte minst mot bakgrund av den mångåriga indoktrineringen av gräsrötterna mot det på allt sätt förkastliga NATO-medlemsskapet.


Med angreppet på Ukraina serverade Putin oavsiktligt en gudagåva till den svenska maffian. Med hotet från ett möjligt ryskt angrepp i bakgrunden kan NATO-medlemskap säljas in hos fårskocken som ett skydd för dem mot rysk aggression och inte som ett skydd för maffian mot amerikanska repressalier. Men det är naturligtvis bråttom att lura skjortan av folk innan de begriper vad som pågår. Det finns inget hot mot Sverige. Åtminstone finns det inget efter att Finland gått med i NATO. Sverige är då skyddat genom läge - helt inringat av NATO-länder. I synnerhet sedan ryssarnas stormaktsambitioner smulats sönder i Ukraina. Därmed inte sagt att den svenska maffian är skyddad mot amerikanska repressalier.


Det framställs av den svenska maffian som om man skyddar Sverige och svenskarna, men man skyddar egentligen sig själva, på folkets och landets bekostnad.


För svenska icke-sossar är det så mycket enklare. De har aldrig var avvisande till NATO. De flesta har svalt den amerikanska propagandan med hull och hår. Inte så konstigt, eftersom den har serverats dem av svenska media som de inte begripit bättre än att lita på. Eliten i dessa kretsar är inte särskilt bekymrade av denna fråga. Det man är mest upptagen av är vem som ska få efterträda Carl Bildt vid honnörsbordet, och framför medias kameror, på alla dessa kattdop som nomenklaturan återkommande ordnar på allehanda slott i Europa för att belöna sina underhuggare. 


För Finland som har lång gräns mot Ryssland är situationen något annorlunda. Finland har dessutom andra lik i lasten som man förstås kommer att göra sitt bästa för att dölja. En del är skapade av en kriminell finsk elit, som exempelvis försäljningen av Fortums västligt orienterade energitillgångar för att istället köpa TGC-10 bakom Ural, sättande den finska förmögen helt under kontroll av den ryska maffian. Det var naturligtvis en usel idé redan innan Putin tappade konceptet - utom för mutkolvarna själva. Så mycket tydligare nu. Det finns säkert mer av den varan i de finsk-ryska affärerna. Sedan finns det naturligtvis andra problem att brottas med, vilka inte är tydligt kopplade till finsk grov kriminalitet, som till exempel problematiken med Saima kanal som är en följd av förlusten i kriget mot Sovjetunionen.


Det hade känts bättre om det svenska sosseriets omsvängning i NATO-frågan hade varit en konsekvens av omsorg om Sverige och svenskarna istället för av omsorg om det egna maktinnehavet och omsorg om kriminella sossar i ledande befattning.


Falun söndagen den 15 maj 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: