fredag 29 juli 2022

Finns det inga grönområden eller knarkreservat i Borlänge?

.

Man kan onekligen fråga sig om det inte finns några grönområden i Borlänge - eller knarkreservat som det numera ofta visat sig vara? En del Borlängebor tycks i alla fall vara väldigt ovana med hur man beter sig i ett grönområde.


Härom dagen hade vi exempelvis - i nära följd - besök på Rottneby av två fordon med sådana där vilsna Borlängebor.



Den ena bilen parkerade på reservatsparkeringen, men passagerarna verkade inte ta sig bort från parkeringen. Efter ett tiotal minuter kom en - som det föreföll - ganska sliten vuxen mansperson cyklande de knappa hundra metrarna ned till gården och cyklade sedan tillbaka till parkeringen. Den medföljande avkomman stod kvar på parkeringen och tittade längtansfullt efter sin cykel, som pappan(?) hade rekvirerat för sina ärenden. Strax efter att på detta sätt förmodligen ha konstaterat att vi var hemma lämnade man området.




En annan bil - en ”värstingbil light” - parkerades nere vid ställverkets apparatskåp och grushögar. Kanske inte den ideala platsen i de flesta motionärers ögon?



En mörk man med klassisk nysvensk kraftig halskedja, åtföljd av att ett alibi bestående av vidhängande ljus bimbo med hund, vandrade sedan norrut längs Rottnebyvägen och försvann därefter ur sikte, förmodligen efter att ha gått upp i det kommunala knarkreservatet. Inom en ganska kort tidsutdräkt kom de sedan vandrande nedför ängen som utgör en del av den privata gården, och som det av riktningen tyckes, från den numera nedlagda handelsträdgården, vilken för en tid sedan var en populär handelsplats för narkotika.








Det är svårt att dra någon annan slutsats än att syftet med besöket var att hämta eller lämna narkotika i det kommunala knarkreservatet eller möjligen att ”reka” för nya gömställen och utlämningsplatser - på privat mark. Parkeringen vid ställverket var i så fall förmodligen styrd av en vilja att inte bli identifierad med hjälp av bilen. Kanske också styrd av att knarkreservatet inte var utflyktens mål utan snarare en vilja att expandera knarkimperiet till den mer närliggande gården?




Vän av ordning frågar sig naturligtvis - givet omständigheterna - om det är så ont om grönområden i Borlänge att invånarna inte fått lära sig att skilja på ett ställverk och ett grönområde, inte heller kan skilja på en privat, avspärrad och skyltad gård och ett offentligt grönområde på vilket bedrivs narkotikahandel?


Kanske var det här en rekande knarklangare, kanske bara en okunnig motionär som gjorde allting fel och betedde sig som en knarklangare, oförmögen att skilja på mitt och ditt? En annan intressant fråga är förstås om bimbon - och hennes föräldrar - var och är införstådda med besökets syfte?


Regeringen har länge undandragit sig sitt ansvar och misskött migrationspolitiken. Det befrämjar inte integrationen att regeringen inte utbildar sina skyddslingar och lär dem var man får och var man inte får langa narkotika i maffians Sverige.


Det är ett etablerat förhållande att narkotikalangande Borlängebor söker sig en bit bort från hemorten för att få langa sitt knark utan att bli identifierade, men det är inget som hälsas med tillfredsställelse av markägare som själva måste sköta polisens arbete.


Falun fredagen den 29 juli 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: