söndag 26 februari 2023

Nordstream och svenska media

.

Svenska media har rapporterat om sabotaget mot Nordstream-gasledningarna mellan Ryssland och Tyskland. Man har från medias sida ängsligt satt pannorna i djupa veck och sedan ganska enhälligt förfäktat att ryssarna sprängde gasledningarna.


Det är ju ett påstående som är så idiotiskt att hälften vore nog. Det finns flera tänkbara kandidater, somliga mer troliga än andra. Det finns både dogmatiska statsaktörer och tänkbara privata aktörer i oljebranschen som är möjliga. Vem som verkligen sprängde ledningarna kan vara en fråga om vem som hann först. 


Ganska säkert vet man ju från svenskt håll vem som gjorde det. Men det är ju ingenting som man varken vill eller vågar gå ut med. Så det enda vi kan vara säkra på är att det inte är Ryssland. Gasledningarna var, och är, en kostsam investering i framtida god ekonomi för Ryssland. Att påstå att ryssarna har sprängt dem själva är ett hån mot publiken. Men den som vill att det ska sägas vill ju förmodligen det mest för att retas och jävlas med Putin.


Jag retar mig bara på att våra media håller på och ljuger åt oss om det. Det är ett jävla oskick att man aldrig kan lita på det där media-packet. Och det är nog inte så roligt för dem som både jobbar på svenska media och är så pass hederliga att de mår dåligt av lögnerna och samtidigt lyckas dölja sin hederlighet. Man kan nog vara hederlig utan att säga som det är med den här saken - hederlig och ryggradslös.


Sedan är det en annan sak att Putin och ryssarna inte beter sig på ett sätt som gör att de har någon rätt att förvänta sig att mötas av hederlighet. De har faktiskt själva satt lögnen i system.


Jag kan leva med att våra media inte säger vem som sprängde - om de vet, vilket de antagligen gör - men jag tycker att det är onödigt att de håller på och ljuger om det. Det är inte heller bra för dem själva. Det skickar ut signalen till publiken, att de där mytomanerna går aldrig att lita på. Vill man verkligen skicka ut den signalen eller är man så rädd för jänkarna att man inte vågar annat? Oavsett orsak blir ju följden att när man verkligen vill veta vad som gäller vänder man sig någon annanstans. Den skadan kan ju ha skett redan, så de har kanske inte så mycket att förlora. Det är nog bara de allra naivaste som tror att man kan lita på svenska media.


Falun söndagen den 26 februari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: