torsdag 11 september 2008

Per-Ola Eriksson och Sven-Erich Bucht fortsätter spela för gallerierna.

.

LKAB-bedrägerierna

Enligt uppgifter i dagens NSD intensifieras nu jakten på OBOL-pengarna. Därför ska advokat Ulf Nordekvist söka OBOL i konkurs även på Jungfruöarna. Detta förväntas leda till att Längmanska Klantfonden får tillbaka sina pengar...?

Det framgår inte av artikeln om LKAB:s pengar också ska återfås på samma sätt eller om de förväntas söka sig tillbaka av sig självt?

Kanske är strävandena att få tillbaka LKAB-pengarna lika innehållslösa som Per-Ola Erikssons kompis Sven-Erich Buchts löften om att utveckla vägbelysning med överfallslarm för kvinnor i Haparanda.


Väljarföraktet i Haparanda

Det är kvinnoförakt, Sven-Erich Bucht, att i en kommun, som omnämns titt som tätt i media, för våld mot kvinnor, hålla vägbelysningen i mörker, år efter år.

Det är också kvinnoförakt att utlova vägbelysning med överfallslarm för kvinnor och sedan inte göra något åt saken. Har du bara använt kvinnovåldet i dina uttalanden i media för att gynna din egen karriär?

Vidare är det väljar- och människoförakt att slå sig på bröstet över hur bra det går för Haparanda kommun och samtidigt låta skandalen i Vojakkala pågå.

Men det är klart, det skulle väl varken ge papegojmärken eller hela uppslag i Dagens Industri att vara ett kommunalråd som bryr sig om sina kommuninvånare. Finns det över huvud taget något annat skäl för dig att vara kommunalråd än att befrämja den egna karriären?

Skäms på dig Sven-Erich Bucht! Du bör lämna ditt uppdrag och be dina väljare om ursäkt.

.

3 kommentarer:

Trogen läsare sa...

Jaha, det är som vanligt här ser jag...Fel på ALLA andra...bara negativa inlägg. Är du glad ens på julaftonen !?

Anonym sa...

Obolhärvan ? Härva och härva. Men jag kan inte fatta som själv är påläst på högre "astalt" i ekonomiska spörsmål. Visst f måste väl konkursförvaltaren i Luleå i detta fall kunna söka Obol i konkurs även på Jungfruöarna. Är det speciella regler som gäller i dessa skurkfall där den ena skurken håller den andra om ryggen.
Ibland undrar en vanlig sate om receptskrivningen är att undanhålla allt i detta fall.
B Halsius

Mikael Styrman sa...

Det är klart att konkursförvaltaren kan och bör söka Obol i konkurs på Jungfruöarna.

Det som retar mig är att man silar mygg och sväljer kameler. Man gör en liten skenutredning om några småsummor medan man mörklägger de betydligt större summor som Obol fick med sig från det offentliga, bland annat LKAB, och som ingen vågar utreda därför att det sätter förvaltningen av våra gemensamma tillgångar i en sådan löjeväckande dager. Vårt rättsväsende är vant efter 70 års sosseri, att gå i koppel så de väljer att se bort. Det blir lite löjligt tycker jag.

Utomlands finns det ett talesätt: fiddle while Rome burns som anspelar på när kejsar Nero påstods ha spelat lyra medan Rom brann. Med det förstås att man sysslar med något obetydligt medan något viktigare utspelar sig i bakgrunden. Det är en mörkläggning helt enkelt.