tisdag 2 mars 2010

Etablissemangets manipulationer och deras mutkolvar.

.

(Svar till Peters frågor med anledning av bloggen ”Rädda Vården dementerar”.)

Svar: Det skulle det säkert. Avsikten med påpekandet var att visa hur absurt Kurirens påstående om våra avsikter är.

På Kuriren hittade man själva på, och lade i vår mun, att vi skulle ha dragit igång partiet för att få 4.500 röster och ta oss in i landstingsfullmäktige. Ett urbota dumt påstående. Att det finns en avsikt med detta framgår ganska tydligt av att Kuriren vägrat att rätta uppgiften trots att vi påpekat förhållandet.

Varför lägger då Kuriren sådant i vår mun?

Det har förmodligen samma bakgrund som de pseudovetenskapliga artiklarna med Simon Matti.

Skakade som etablissemanget var onsdagen den 24/2 när röstningen i NSD visade att 24-25 % av läsarna skulle rösta på Rädda Vården blev det brandkårsutryckning framåt lunch. Röstningen fortsatte men siffran om antalet avlagda röster doldes plötsligt. Procenttalet uppdaterades inte längre. Något senare gömdes artikeln undan, så väl att man fick vara ganska duktig för att hitta igen den.

Vilket röstetal vi fick får vi väl aldrig veta, men så mycket vet vi, att vid lunch hade vi 24 % och då fick det politiska etablissemanget spader.

En sak till vet vi. Det utlöste de ur journalistisk professionell synpunkt katastrofala artiklarna i Kuriren fredagen den 26/2. Efter att minst 24% hade uttalat att de skulle rösta på oss i NSD, kommer Kuriren med sin pseudovetenskapliga gallimattias och låtsas som om det är tveksamt att vi skulle kunna nå 4.500 röster.

Det är uppenbart att det var ett försök att manipulera läsarna, att förskjuta fokus. Istället för att fundera på hur mycket över 25% vi skulle kunna få (25% motsvarar ca 40.000 röster i landstingsvalet), försökte man få läsarna att tänka i banor som om vi skulle få över eller under 4.500 röster. Det är ju inget annat än skamligt att bete sig på det sättet. Och Norrbottens-Kuriren kallar mig och Anders Mansten för rättshaverister, i förringande syfte! Vilket epitet passar då på Kurirens krutuppfinnare?

Börjar det bli dags för kollektivt harakiri på Kuriren?
– Kollektiv hjärnblödning tycks man ju ha drabbats av redan.


.

13 kommentarer:

NORDPOOL sa...

En film håll tillgodo..

http://dotsub.com/view/7281f5dc-d4b1-4315-abb7-143becd34f49


Putkonen/halland

Nick Rosencrantz sa...

Date: 2010/3/2
Subject: Döm
To: vardguiden@sll.se
Döm eller välj själv(klart)
Frågor och svar om ohälsa källa:siffra, (s)ort kärringarnas sk. bevis (som maktmissbrukare neka till allt) är
Frågor och svar om hälsa. källa: härifrån

Tack för all relevant sanning. Etablissemanget bara låtsas och plundrar bolag. Man kan inte presribera maktmissbruk. Hela världen tappar hakar hur Sverige styrs av antisociala siffror och sorter inkompetenta maktmissbrukare bara dikterar.

Anonym sa...

Har Mikael Styrman någon e-postadress som man kan kontakta honom på?

Peter sa...

Tack för ditt snabba inlägg. Tyvärr svarar du ju inte på min fråga vad som skulle hända om ni kom in, men inte fick egen majoritet. Kanske är frågan för tidigt ställd, men ett uttalande som Att ”bara” komma in i landstingsfullmäktige, för att sedan tvingas sitta där och åse att vanskötseln av sjukvården fortsätter, är för oss båda tämligen ointressant. är en aning oroande om ni inte skulle få egen majoritet. Får ni en rejäl mängd röster (över 30% säg) antar jag att ni kan söka samarbete med andra. Ni blir helt enkelt för stora för att låtas bli. Men om ni får 10% då?

Undersökningar om partisympatier på en tidningssajt precis när ett parti startats skall tas med en rejäl nypa salt. Jag har för mig att Feministiskt Initiativ och Piratpartiet var i samma härad, kring 25%, precis då de bildats, men ingen av dem lyckades nå upp till ens 1% i valet 2006 till exempel. Men, de har heller inte lika slagkraftiga profiler som ni. ;)

Vidare, hur förhåller ni er till Sjukvårdspariet? De har väl också vården högt på sin agenda?

Mikael Styrman sa...

styrman.mikael@ekfors.net

Mikael Styrman sa...

Till Peter:

Den rad jag skrev om våra avsikter var ämnad att tillbakavisa Kurirens desinformerande artiklar.

Under lång tid lyckades socialdemokraterna samla nära nog alla motstående intressen inom ETT parti. Det var ganska skickligt, men naturligtvis inte hållbart i längden. Det fungerande i tider av god tillväxt till följd av att Europa var sönderbombat. Nu fungerar det inte längre, för åren med god tillväxt är förbi och (s) har vant en massa prinsar vid, att det kommer stekta sparvar flygande, om de bara orkar gapa själv. Det blir allt mer ont om stekta sparvar men prinsarna är fler än någonsin.

(s) stora övertag i kombination med partivalssystemet ledde till att man inte respekterade valet. Det decimerades till ett rundningsmärke. Saker och ting bestämdes långt innan valet, som om väljarna inte hade något att säga till om. Och det hade, och har, de ju knappt.

Jag vill inte fullfölja den traditionen. Man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten. Vi får börja med att lägga fram vår sak för väljarna. När vi efter valet vet hur väljarna vill ha det får vi begrunda vilken den parlamentariska situationen är i landstingsfullmäktige. Den eller de som fått väljarnas förtroende styr landstinget och får möjlighet att genomföra sin politik.

Det är naturligtvis som Du säger. Undersökningar är undersökningar och val är val. Och det är valet som bestämmer. Men det var ju ganska roligt, tycker jag, att våra motståndare fick spader och avslöjade en del av sina skumraskmetoder.

Jag vet inte vad Du vill att jag ska säga om sjukvårdspartiet. Generellt är vi beredda att samverka med alla partier som vill se till att landstingets kärnverksamheter bringas att fungera. Vi skulle gärna se enhälliga beslut som ledde i den riktningen men jag har svårt att se att en del partier som normalt vill hålla sig väl med alla, ska kunna samla sig kring någonting nyttigt. Och hittills har de övriga partierna inte fått så mycket vettigt uträttat. De har mest ställt till det tycker jag. De verkar inte ha kurage att göra sig till ovän med någon och det är dessvärre nödvändigt om det ska bli någon ordning på landstinget.

Anonym sa...

Tycker det är bra med människor som står för nytänkande och inte är rädda för att vara obekväma det kan man iaf ge dig och Mannsten kredit för. Ska bli intressant att följa vad som händer framöver, behöver ni någon hjälp så hör gärna av er.
Mvh Tommy Bergström
tomber4@gmail.com

Anonym sa...

När får vi se Ekfors på tio-i-topp listan över Sveriges bästa Elbolag??

http://di.se/Artiklar/2010/3/4/201551/Sveriges-basta-elbolag-listade/

Mikael Styrman sa...

Jag såg också inslaget om energipriser. Det slog mig att det var ganska liten skillnad mellan dyraste och billigaste leverantör.

Däremot är det stor skillnad mellan att å ena sidan alltid ha el
och å andra sidan alltid vara utan el, så fort det regnar, snöar eller blåser.

För att inte säga vad det innebär att vara utan ström i ett halvår och tvingas evakueras från bostaden.

Gissa vilka som ligger bra till om man jämför väsentligheter?

Hade inte våra politiker lagt död hand över vattendragen i vårt område hade vi kunnat bygga vattenkraft här och tillhandahålla billig energi. Nu måste istället dyrare energi köpas utifrån oavsett vem som är leverantör. Det är som Du förstår inte mitt fel - men kanske Ditt?

Anonym sa...

Skrattar....Jag tror nog Mikael Styrman himself har tappat verklighetsförankringen.....men men.....det får vi väl stå ut med...tids nog tar naturen ut sin rätt.....allt går vidare.... tidens gång kan ingen stoppa.....vissa skriver historia som de lyckofulla medans andra går till historien som de stora förlorarna som aldig lyckades åstadkomma något annat än att ta upp plats på Svenska häkten och fängelser......vissa ställer ju sig till och med frivilligt i kö......hahaha....

Mikael Styrman sa...

....ja, som Nelson Mandela och Vaclav Havel.

Anonym sa...

Har de blivit hariga på NSD och på Kuriren, när de är rädda för det mesta i skift. De får väl drilla med i det som händer och det är ju inte mycket, det ser man ju på Kuriren, det är inte mycket dasspapper i den. De får nog ta bladet från munnen skriva om det som är vettigt om de alls ska få löner. Regionfrågan gnäller folk om att de tar inte in fast folk vill åsiktsregistrera sig i frågan. Men om PO han som bor i Luleås vackraste kaffehus, om han skriver sina memoarer. Det blir säkert pocketupplaga, inbunden är han ju redan. Då kommer han på Kuriren med keps och katt att rosa den boken, som är tom på allt som gäller uppdrag. Band kan ju dagisungar klippa. Han skulle reda ut lite affärer först och tala sen. Mesar finns i alla led. Dom har väl tagit intryck av alla feminister blivit på ren svenska kärringaktiga. Lite för lite stake i journalister. Partiet kallar väl.

Anonym sa...

Om de nu på dessa länkar NSD och Kuriren, sträcker sina giraffhalsar och spejar in i detta. Så kan jag ju passa på att skriva. Att om man nu är obscent som jag faktiskt kan vara "potensgubbar", det är ju en sak eller att man råskäller vilket jag undviker. Då kan jag fatta att de inte tar in på insändarsidan. Jag har humor tror jag till en viss del. Det kan jag ta. Men när de inte tar in en seriös insändare som har ordet SD med i texten. Då undrar jag faktiskt vem det är som ska vara åsiktsmaskin jag eller de. År 2009 i NB har man inte så mycket talan, vi är vana att tiga. Med då har man ju lust att ta "skamgreppet" på journalisterna som lirar där. Om jag har sympatier med SD betyder det inte alls att jag är rasist. Vi har inte mindre än 8 nationaliteter i min nära krets. Mina båda barn har från andra länder. Inte araber de tar ju inte svenskar. Men Austalinen och Belgien. Så rasit är jag definitivt inte även om jag kan tala om "invandringen som ett fenomen". Ta Viagra och visa lite stake i tidningarna här. Tack. BH