söndag 7 mars 2010

Landstinget inget självspelande piano.

.


Landstinget är ett bra, eller kanske snarare avskräckande, exempel på vad som händer med stora kollektiva organisationer. De upphör efter en tid att arbeta för ägarnas/grundarnas syften och börjar arbeta för sina egna syften, om de inte har en dugande ägare som håller dem kvar på rätt kurs.

Det har exempelvis återkommande varit ett problem inom bondekooperationen. Ursprungligen startades bondekooperationen för att främja böndernas/ägarnas situation. Successivt har organisationen/-erna glidit över till att främja sin egen organisation, ofta på böndernas bekostnad.

Periodvis, och under svaga, oprofilerade, bonderepresentanter har situationen förvärrats och bönderna nära nog förslavats. Under starkare, mer profilerade, bönder som förtroendevalda har situationen förbättrats.

De nuvarande ledande politikerna inom landstinget är ju inte precis den starka och handlingskraftiga sorten. Det lyser ju om dem lång väg. Man kan lika gärna intervjua ett frågetecken ur ABC-boken som någon av de politiker som påstås styra landstinget. Inget kan passa tjänstemannamaffian som rutar in egna stycken av landstingets ekonomi bättre. Det är därför som landstinget används för andra syften än avsett.

Tack vare svaga politiker kan oegentligheter som exempelvis tvätterisåpan återkommande utspela sig, med enorma merkostnader som följd. Somligt blir offentligt känt, annat sopas under mattan. Inget passar tjänstemännen bättre än en alkis i ledningen biträdd av några vandrande frågetecken.

Det är upp till Norrbottens befolkning att ändra på detta. Det kommer inte att ändra på sig självt. Däremot kommer sjukvården att fortsätta att försämras tills Norrbottens befolkning tar sig i kragen och gör något åt detta.

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst använda medlemmar som mål och inte som medel, för sitt eget syfte. LO är ju ett exempel på bruk av maktmissbruk. När Vanja Dumby skriver på ett avtal med ögonbindel. Hur kan man sitta i detta och inte företräda de som är medlemmar, utan man lirar i eget syfte. Den där som fick avtalet i guldbyxorna gav väl tillbaka lite för skams skull. Har inte läst på jag skiter i att läsa om svinen, retar bara upp sig. Nu ska ju Vanja in i nån lägenhet i detta. Har hon bytt karl och vill Impa med lyan. Jag blir förbannad åt detta slår av TV pang jag lyssnar inte ens. Man skor sig snor sig av medlemmar står och Maja talar. Psypopater de som gör så ? Jag ser rött när jag ser Mona Sahlin det är den enda gången jag är röd i skallen. BH

Anonym sa...

Det är bara att ställa mer krav mer insyn. Hur kan det komma sig att denna tvättsåpa, kunde kosta oss detta, erkänna vad var felet. Vem gjorde det felet ut med den nu. Samma detta med BB tugget. De började mala i ett läge, när det redan var beslutat, att det var kajki med detta. Och de mal om detta, så länge och vi ska kosta på oss det. BB hade ju kunnat vara kvar i tio år, för den kostnaden. Sen var det nära ett val att vi ska öppna BB om vi vinner valet. Va ? vetare som vissa sossar lägger sig i att BB är ingen sjukdom att föda barn. Jag hade lust att ringa upp, sluta pippa käringen så behöver vi inga BB alls. Fatta min tanke att elda för kråkorna. Hur kan de få hålla på. Mala ner resurer till ingen nytta alls. BH