tisdag 3 juli 2012

Tolv man tog Kuba

.
Nu när vårt samhällssystem håller på att gå under i korruption och offentlig kriminalitet finns det anledning att tänka tillbaka och se om vi har något att lära av världshistorien.

Erfarenheten visar att när korruption och rättsröta går tillräckligt långt blir även den starkaste diktatur labil och självförstörande. Så gick det exempelvis när Sovjetunionen föll samman, som det kändes nästan över en natt. Och ännu tydligare var det när Batistas korrumperade maffiastyrda regim kollapsade på Kuba.

Som minst bestod Fidel Castros befrielserörelse av tolv man. Men de besegrade ändå den korrupta Batista-diktaturen, trots alla dess resurser. Det inger onekligen hopp även för Sverige. Förfallet har nog gått väl så långt i Sverige som det hade gjort i Kuba 1958. Och de besuttnas syn på rättssäkerhet är väldigt nära den som rådde i Nazityskland 1935.

Vår diktatur är dessutom helt inriktad på att bekämpa nära nog obefintliga globala islamister som förväntas använda sig av GPS, mobiler, bankkort, dator, e-post med mera, som lämnar tydliga digitala avtryck direkt och som låter sig avlyssnas genom telefoner och buggning av bostäder. Det senare något som numera är en för diktaturen helt accepterad och allmänt tillämpad metod.

Men den som flyger under den digitala radarn kan befria Sverige från maffians styre och plundringar. Och man behöver inte vara många. Det kan vi lära av världshistorien.

Så det finns hopp även för Sverige. Vi är nog snart kvitt maffian och kan skipa rättvisa och bygga upp en rättsstat som kan tygla maffian.

Tyvärr har många som blivit förföljda och plundrade hunnit dö. Men för övriga finns ändå hopp om rättvisa.

Nelson Mandela trodde människan om så gott, att han trodde att det räckte med att ta ifrån de korrumperade vita makten och ge den till korrumperade svarta psykopater, utan att ta itu med korruption och rättsröta. Därför har man inte uppnått någonting i Sydafrika och landet håller nu på att gå under i kriminalitet och korruption.

Låt oss inte göra samma eller liknande misstag i Sverige. Vi måste gå till botten med rättsrötan. Det är en gammal sanning att ont ska med ont fördrivas. Så heter det nog dessvärre inte utan orsak.

Gulag-Kolmården tisdagen den 26 juni 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: