fredag 28 december 2012

Lämpliga syndabockar - som i Tyskland


Syndabockarna för politikens och statsförvaltningens tillkortakommanden
.
Svar till "Boivika"'s kommentar till Bloggen ”Migrationen maffians rökridå”.

Det är riktigt att det saknas resurser till allt mer i samhället. Du skriver ”Åldrevård, skolor, polis, pensioner, arbetslösheten mm” och du kunde naturligtvis ha räknat upp fler offentliga verksamheter som går på knäna, och har gått på knäna en längre tid, samtidigt som den offentliga kassan har dränerats på medel till allt konstigare ändamål.

Men poängen är att dessa verksamheter redan har kollapsat utan hjälp av invandringen. Det är konsekvensen av att ett koppel tjuvar har fått härja fritt i den offentliga förvaltningen åtminstone sedan 1970-talets början och framåt. Straffriförklarade tjuvar!

Det syntes inte så tydligt fram till slutet av 1960-talet eftersom Europa då ännu var under återuppbyggnad efter andra världskriget. Men efter den huggsexa som under Palmes ledning tog vid i början av 1970-talet har hissen fallit fritt. Små- och medelstora företagare har plundrats, motarbetats och i många fall drivits ur landet. Stora företag och banker har gynnats med skräddarsydd lagstiftning och har fått hjälp av ett korrupt rättsväsende att plundra både folk och företagare.

Det här har inte invandringen ställt till med. Det har svenska tjuvar och psykopater gjort alldeles själva. Det är inte invandrare som stjäl beslagtaget gods, som låter mutkolvar gå fria, som får vägar, järnvägar, el- och telekommunikationer att bryta samman, som stjäl tusentals miljoner från Vattenfall, Telia, järnvägen och LKAB. Som plockar ned fungerande anläggningar i Sverige för att kunna plundra skattebetalarnas företag utanför riksgränsen, som får polisen att sluta rycka ut när politiker och väletablerade samhällsmedborgare klöser bort stämplingsmarkeringar, stjäl och skövlar skog, gör inbrott och stjäl möbler mm. Det är svenska tjuvar. Äras den som äras bör!

Det är inte alls så att allting har fungerat bra tills invandringen tog fart. Kursen åt helsefyr har varit stadig och farten har ökat under lång tid. Men så länge man inte drabbas själv kan man kosta på sig att rycka på axlarna och tycka att det där var väl inte så farligt - det kan Du gott stå ut med.

Däremot kommer inte invandringen med självklarhet att göra saken bättre. Det troliga är som Du säger att det blir ännu sämre. Men att migrationspolitiken sköts så illa, det beror på att en misskött migration är lämplig för vårt svenska maktetablissemang för att kunna skylla sammanbrottet på någon annan. För att kunna hetsa den enfaldiga mobben mot någon annan. Som i Tyskland på 1930-1940-talen då judarna fick skulden för allt som hade gått åt helvete.

En klantigt hanterad invandring är inte bra. Men det är än så länge petitesser mot den skada som våra svenska brottslingar i och nära maktens korridorer åstadkommer i många andra sammanhang.

Du resonerar som fotbollslaget som förlorade med 28-0 och började slåss i omklädningsrummet om vem som släppte in det sjuttonde målet, för att matchen liksom vände då.

Om inte Du inser hur invandringsfrågan utnyttjas för andra syften är Du antingen ute i suspekta avsikter, för att föra folk bakom ljuset, eller så är Du onödigt lättlurad :-)

Jag tror att Du kan ha delvis rätt. En av oss är naiv. Men det är nog inte jag.

Övertorneå fredagen den 28 december 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: