fredag 14 december 2012

Mutpatrullen har nått Burma

.
Den svenska mutpatrullen har nått Rangoon i Burma. Denna gång inte anförd av kungen utan av statsminister Fredrik Reinfeldt.

Enligt vanligtvis välunderrättad källa beror det på att den av anklagelser om diktatorsfasoner kantstötta Reinfeldt vill frottera sig mot
demokratiikonen Aung San Suu Kyi.

Aung San Suu Kyi betonade i ett uttalande i TV att Burma måste bygga sin demokrati på ett riktigt och fungerande rättsväsende. Reinfeldt nickade djupt och artigt men frågan är om han förstod eller tog till sig något av det sagda?

Enligt obekräftade uppgifter ramlade det ut några gubbar ur Reinfeldts plan på Rangoons flygplats, en halv timma efter att kortegen dragit iväg. De hämtades snabbt upp av en Taxi. En säkerhetsvakt på flygplatsen skulle stoppa den, men lugnades av Reinfeldts pilot:

- Det är bara JAS-folket.

Vakten replikerade uppenbarligen lugnad: - Jaså, dom.

Nu går det envisa rykten om ett joint-venture, som bland annat inbegriper TeliaSonera och JAS-gruppen, som väntas presentera ett sockrat bud till burmeserna:

- Med varje JAS som köps till introduktionspriset senast under nästa år, och delbetalas till gruppens konto i Nordea, medföljer tio 4G-stationer rostfritt och alla familjemedlemmar får en egen iPhone 5 med eget facebookabonnemang, med många vänner och fria sms över hela världen.

Ännu föreligger ingen bekräftelse på frågan om det svenska "biståndets" storlek avses kopplas till mängden föredömliga hel-ylle affärer med svenska företag.

Gulag-Kolmården tisdagen den 13 november 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: