fredag 14 december 2012

Oskarshamns kärnkraftverk stoppades

.
Enligt rapportering i media den 6 december tvingade Strålsäkerhetsmyndigheten Oskarshamns kärnkraftverk att omedelbart stoppa en reaktor. Och det ser väl bra ut, att Strålsäkerhetsmyndigheten försöker att spotta upp sig lite från den strukturlösa korrumperade sörjan som hittills innefattat såväl kärnkraftsföretag som tillsynsmyndighet.

För en person som har lite insyn i branschen är det naturligtvis ingen överraskning - vare sig att det sker, eller att det drabbar just Oskarshamn 2, som är en av landets minsta reaktorer. I rådande driftsläge saknar den naturligtvis betydelse för landets energiförsörjning men kan möjligen ändå hjälpa upp energipriserna lite.

Om det hade varit skarpt läge och allvar av, skulle naturligtvis både Ringhals och Forsmark ha stoppats omedelbart, i sin helhet, efter säkerhetsdebaclet som Greenpeace avslöjade.

Men man får väl inte vara så nogräknad när nu Strålsäkerhetsmyndigheten försöker ta sig upp ur gropen till vilken den politiska korruptionen förpassat dem. Kanske man istället får vara tacksam för att inte Strålsäkerhetsmyndigheten istället stängde Studsvik eller Ågesta? Man behöver inte gå så långt tillbaka i tiden för att det skulle ha setts som ett konkret - och "politiskt möjligt" - handlingsalternativ...

Övertorneå den 14 december 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: