tisdag 4 mars 2014

En miljard hit eller dit…

.
SVT:s morgonsändningar rapporterar om att USA ska låna en miljard dollar till den amerikanska CIA-styrda lydregimen i Ukraina. Fast de uttryckte sig inte exakt så. Det vill säga att USA genast ska låna upp en miljard dollar för att låna vidare till Ukrainas nya regim. En miljard hit eller dit spelar ingen roll i den stora amerikanska konkursen.

Hopplösheten inför den amerikanska ekonomiska verkligheten har ju sedan länge lett till att det finansiella valspråket i USA är ”full fart framåt - strunta i torpederna”!

Mutholm tisdagen den 4 mars 2014
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

NORDPOOL sa...

Putin är smart?

Mikael Styrman sa...

Ja, han har i alla fall förstått att mot den sortens pack som har fritt spelrum i den amerikanska administrationen måste man sätta hårt mot hårt, eftersom de är fullkomligt gränslösa.

Och dessutom riskerar han att få dras med att viktigpettern von Ribbentrop ständigt kommer farande med sina verbala pekpinnar och förstör alla middagar med sitt tjat om "ryska" ubåtar.

Alberth sa...

Tvivlar på att USA egentligen kommer att låna upp några pengar för att låna ut till Ukraina, det blir nog bra att trycka fram nya värdelösa elektroniska "pengar". Det finns fruktansvärt mycket luft inpumpad i USA:s ekonomi där enbart staten med stormsteg närmar sig en statsskuld på hisnande 120.000 miljarder kronor. Då är ju inte de olika delstaternas eller städernas/kommunernas medräknade och det är säkert ytterligare lika mycket. För att inte tala om den personliga skuldsättningen hos USA:s medborgare. Var finns substansen som ska vara säkerheten och kunna återbetala dessa gigantiska belopp? Snart kommer detta korthus att rasa samman i en jätteskräll och då blir det inte nådigt någonstans i världen.