tisdag 18 mars 2014

Vem stal MH-370?

.
Efter hand som spekulationerna rasar vidare kring det försvunna malaysiska flygplanet kommer hela tiden ny ”information”. Inte så mycket fakta om planets försvinnande som sådant, men mycket analyser, spekulationer och inslag i det pågående kalla kriget, vilka gör flygplanets försvinnande mer begripligt.


Vinklad rapportering

Den gamla politruken och tendentiösa maktstövelslickaren Rolf Fredriksson satt i dag i SVT:s morgonsoffa med andra pålitliga politruker. Det blir nästan lite humoristiskt när Europas mest USA-styrda politiker samt amerikanska politiker och tjänstemän stöttar en nazistkupp i Ukraina, samtidigt som man är och fingrar på Rysslands kanske viktigaste flottbas. Medan detta pågår pratar våra TV-politruker om Putins oberäknelighet och Putins storimperialistiska ambitioner. För att ryssarna hann före jänkarna till Krim. Det är politiskt nyspråk i sin prydno när USA nästan står inne i Ryssland och stampar med sin ”hjälp”. Den som nyss Afghanistan, Irak, Pakistan, Somalia, Libyen, Syrien med flera länder fått ”njuta” av. Medan detta pågår anklagar det kalla krigets kolportörer Ryssland, för oberäknelighet och storimperialistiska ambitioner! Tänk att dessa TV-skurkar inte har någon som helst skam i kroppen.

Rolf Fredriksson säger visserligen att vi kanske är på väg mot en kalla kriget-situation. Men det är ju ett understatement eftersom det nya kalla kriget har pågått länge. Och i det kalla krigets dramaturgi blir det försvunna flygplanet plötsligt begripligt.


9/11 behöver avlösning

Med 9/11 kunde de amerikanska psykopaterna hålla sitt folk i skräck i åratal. I skräck för att bli utsatt för ett terroristattentat. Under åren som gått har amerikaner i hundratusental ätit ihjäl sig, kört ihjäl sig med bil, rökt ihjäl sig, knarkat ihjäl sig, skjutit ihjäl varandra och gått i graven på grund av läkemedelsmissbruk. Men hela tiden i skräck för att dö av en terroristattack. Men risken för en amerikan att dö av ett terrorattentat är obetydligt större än risken för att vinna högsta vinsten på Lotto och bli träffad av blixten fem gånger samma dag. Resten av världen har varit mer balanserad, men inte mycket bättre.

Nu har världen börjat nyktra till. Obama vill dra ned försvarsbudgeten. Europas och resten av världens människor plågas av vrede över hur de amerikanska äcklen gör intrång i deras privata sfär. Nu behövs det något som åter piskar in skräck i människors medvetande.


Inte lätt att vara Obama

Att det militärindustriella komplexets psykopater är inblandade i försvinnandet är nog ganska säkert. Frågan är snarare vilka mer som är inblandade? Är den vildvuxna och okontrollerbara amerikanska floran av hemliga organisationer utan demokratisk insyn inblandade? Är staten, regeringen, presidenten inblandad? Jag tror inte man ska vara för säker på det. Idag är det nog inte lätt att vara i Barack Obamas ställe. Han riskerar att få skulden för detta. Han kan vara inblandad. Men det kan också vara så att han vet mindre än vi andra, omgiven som han är av karriärsugna stollar och psykopater som medvetet eller omedvetet försöker vilseföra honom.


Bullshitspår

Den ”korridor” med en tänkbar rutt mot nordnordväst som Malaysiska befattningshavare på order hasplat ur är uppenbart en bricka i det kalla krigets pussel. Den kontrakurs mot sydsydost som inte leder någonstans och som samtidigt lanserats är bara till för att öka trovärdigheten i det påhittade huvudspåret. Det är ganska uppenbart att exempelvis kineserna inte tror på dessa sagor.


Skräckens uppbyggnad behöver tid

Det finns en speciell knorr med att psykopaterna inte använt sig av planet än. Skräcken måste först byggas upp med hjälp av mysteriet. Sedan, när skräcken, uppbyggd av USA-trogna propagandaorgan börjat verka blir det meningsfullt att göra attacken. Varför inte mot ett europeiskt mål denna gång?

Jag känner mig inte övertygad om att man bestämt målet än. Det blir nog den fortsatta händelseutvecklingen som bestämmer om planet blir en bricka i religionskriget mot Islam eller det relativt nystartade kriget mot Ryssland.


Tydligt CIA-stuk

Jag tror att Kalle Holmbergs artikel i DN av igår, ”Talibaner vill inte kännas vid försvunna planet”, kommer sanningen nära. MH-370-kuppen är helt enkelt för avancerad för barfotakrigare. Det är bara allt för tydligt CIA-stuk över hela operationen.


Utmätt tid

I längden kan inte ett industrialiserat land med störningskänslig infrastruktur vinna mot barfotakrigare. USA har förstört infrastruktur systematiskt i Afghanistan i cirka tio år nu. Människor har bortförts och mördats under nattliga räder utförda av tungt beväpnad militär mot människors bostäder. Hur skulle USA se ut idag om det hade utsatts för samma hänsynslöshet?

USA har över 100 kärnreaktorer. Landet har stora befolkningskoncentrationer med extremt oskyddade och störningskänsliga försörjningsvägar för el, vatten, värme och mat. Gränsen mellan dels skenbart lugn och ordning samt dels kaos och kravaller är hårfin. Det dräller av fullt flygfärdiga eller lätt flygfärdiga flygplan i alla storlekar över hela landet. I praktiken omöjligt att övervaka. Den som kan köra bil, buss eller traktor kan köra flygplan efter en kortare introduktion. En åsnedrivare behöver en lite längre kurs.

USA:s tid är sannolikt utmätt. Så småningom kommer dess lössläppta psykopater att tangera och överskrida en osynlig gräns efter vilken barfotakrigare och andra kommer att acceptera att det aldrig kommer att bli bättre av sig självt. Det finns ingen möjlighet för en teknologiskt högtstående och störningskänslig stat att vinna mot en motståndare obetydligt modernare än bronsåldern. Det enda under en tid fungerande vapnet är den underlägsenhetskänsla och brist på självförtroende som finns hos den skenbart underlägsne. Men när det övertaget utjämnats är rollerna ombytta.


Följ pengarna

Den som hittar en tillverkare beredd att marknadsföra utrustning för att lokalisera flygplan med avslagen transponder nattetid har sannolikt kommit en bra bit på väg för att hitta tjuven som stal MH-370 och potentiellt även de 237 passagerarnas mördare. Åtminstone om inte detta är  en statsfinansierad CIA-operation med udden riktad mot Ryssland. Då spelar pengarna ingen roll.

Mutholm tisdagen den 18 mars 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: