tisdag 25 mars 2014

MH370 - Klart men oklart

.
Igår gick Malysiska regeringen ut och deklarerade att man nu tror att det är klarlagt att MH370 störtade i södra Indiska Oceanen och att ingen överlevde.

Det är rätt anmärkningsvärt att man går ut med den uppgiften. Man har trott det länge. De flesta officiella institutioner tycks ha trott det, eller åtminstone ha låtsats tro det. I sexton dagar har man med världens samlade övervakningsresurser sökt efter ett stort trafikplan men utan att hitta det. Signalspår fanns, men det syntes råda stor osäkerhet om hur de skulle tolkas.

Vad var det som hade hänt och som gjorde det möjligt att gå ut och tala om för oroliga anhöriga att deras närstående troligen har dött? Att de troligen har dött visste ju alla sedan tidigare. Det var bekräftelsen som saknades. Och den kom nu. En bekräftelse på att man nu TROR att de har dött, som tidigare.

Det som fanns var en ny analys av satellitdata. Aldrig tidigare använd. Och denna aldrig tidigare använda analysmetoden ansågs plötsligt så tillförlitlig och utprovad att man kunde gå ut med beskedet till de anhöriga - beskedet om att man inte vet, men tror.

Det som snarare hade hänt, bakom kulisserna, och som tvingade ut malaysierna på banan, var all världens politikers och stasidilletanters ångest över att HELA VÄRLDEN kunde följa hur de alla tusentals miljarder till integritetskränkande övervakning och James Bond-leksaker till trots man ändå kunde man inte följa ett helt stort trafikflygplan eller ta reda på vart det tagit vägen.

De stora grabbarna stod med byxorna nere och en hel värld hade börjat skratta åt dem, och håna dem - den sorgliga bakgrunden till trots. Och nu kunde en hel värld följa hur de inte heller kommer att kunna följa nästa plan som försvinner nattetid. All världens stasifunktionärer och deras påhejande politiker framstod som fåntrattar. Detta måste helt enkelt få ett slut.

Det var det som fick malaysierna att gå ut med att man nu, efter sexton dygn, tror att planet har störtat.

Mutholm tisdag den 25 mars 2014
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Korrupta Maud Olofsson (C) vägrar infinna sig till KU:s utfrågning

Read more:

http://www.exponerat.info/korrupta-maud-olofsson-c-vagrar-infinna-sig-till-kus-utfragning/#ixzz2x0K9K1k7