torsdag 15 november 2018

Gaskammarinkastarna i Norrbotten och 91-åriga Tures katter

.
Se SVT Rapport 19:30, mån 12/11 och tis 13/11 på SVT Play.

Media har med rätta uppmärksammat vad Länsstyrelsen, Polisen och diverse underhuggare åstadkommit med 91-åriga Ture Toolanens katter i Juoksengi.

Dementa Tures katter har jagats med förtryckarstatens sedvanliga både klarsynthet och effektivitet. 727 mil har man lyckats köra, med två turer per dag, mellan Luleå och Juoksengi, 19 mil enkel resa. Det man har lyckats med är att fånga in 4(!) katter och plundra Ture på alla hans besparingar - 208.000 kr.

Vad i all världen är det för dårar som skickar någon från Luleå till Juoksengi för att fånga katter - två gånger per dag? När man har kört två gånger tur och retur Luleå-Juoksengi är ju dagen slut. Och vad kan Lulebor rimligen lära Juoksengibor om hur man fångar katter?

Allt det för att fånga in katter som man inte ens har laglig rätt att ingripa mot. Man åberopar djurskyddsskäl. Men katterna är inte misskötta. Anledningen, som man själva åberopar, är att katterna inte är misskötta och därför inte går i fällor.

Katterna är förvildade säger man. Men de är katter. Katter är vilddjur. Dessa var vilda katter som Ture tog hand om, gav mat åt, och hade vedträet i dörröppningen för att katterna skulle kunna komma in i värmen. Vad mer kan en katt önska sig?

Polisen stoppade så småningom pajaserierna, men inte förrän man hade plundrat Ture ända in på benen och fortsatt kattjakt skulle betalas av polisens budget. Då blev det minsann bråttom att meddela verkställighetshinder.

Sådant här folk ska ju skaka galler. Men det lär ju inte ske med vår patetiska politiserade rättsväsendeattrapp, som nästan bara duger till att göra justitiemord samt plundra och förfölja dissidenter.

Allt är med andra som förr i Norrbotten. Vettlösa och inhumana, men plikttrogna dårar och gaskammarinkastare, fullföljer politiska stollars vilja - hur tokigt det än blir - utan minsta eftertanke eller skamkänslor. Kanske till och med uppfyllda av ett lagom mått av översittarens självbelåtenhet och skadeglädje.

Falun onsdagen den 14 november 2018
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är frågan om det ens är Tures katter. Han har varken köpt eller fått katten från någon. Det enda Ture gjort är att han tyckt synd om katten inför vintern för ngt år sedan och gett den föda för att den ska ha en dräglig vinter. Rena stölden från en dement pensionär som försörjt sig hela livet med hederligt arbete. Nä fy fan!!

Mikael Styrman sa...


Du har naturligtvis alldeles rätt. Jag har själv gjort samma iakttagelse och har för avsikt att skriva om det i ett eget inlägg. Det är ju inte heller det enda som är skumt i det här ärendet. Det finns mer, som är nämnt, men ändå inte uttryckligen pekat på.

Det är ganska uppenbart menar jag, att det är frågan om planerad stöld. Det har inget med djurskydd att göra. Djurskyddet är bara redskapet med vilket brottslingarna kommer åt pengarna.