torsdag 15 november 2018

Helikopterpiloter och amerikaner…

.
…har en sak gemensamt.

Den numera hädangångne legendariske svenske helikopterpionjären Bertil Johansson på Lapplandsflyg brukade ofta säga att helikopterpiloter är rädda för fel saker. De är rädda för isbildning men inte för träd, buskar och byggnadsverk. Han hävdade med bestämdhet att en helikopter inte får isbildning på rotorn, men det är alla piloter rädda för. Däremot är de inte rädda för träd, buskar och byggnadsverk. Men nästan alla helikoptrar som kraschar gör det efter att piloten kört in huvudrotor eller stjärtrotor i träd, buskar eller byggnadsverk.

Ungefär så är det med amerikaner också. De är rädda för barfotakrigare på andra sidan världshaven. Dessa terroriseras och bombas kontinuerligt tillbaka till stenåldern. Men de är inte rädda för mat, trafiken, läkemedel och droger samt bränder. Barfotakrigarna är naturligtvis helt ofarliga för amerikanerna. Men de amerikaner som inte dör av ålderdomssvaghet eller äter ihjäl sig, stryker med på grund av trafiken, läkemedel och droger.

Mest spektakulärt är förstås när den egna samhällseliten låter flyga in trafikflygplan i skyskrapor. Näst mest spektakulärt är när hela eller delar av städer brinner upp, i bränder som man inte lyckas kontrollera.

Härom dagen berättade svenska media att man hade cirka 5.500 brandmän involverade i kampen mot de kaliforniska bränderna. Då är det annat med barfotakrigarna. USA har 11 stora hangarfartyg med cirka 5.500 man vardera, sysselsatta med att bekämpa barfotakrigarna. Varje hangarfartyg åtföljs av cirka tiotalet fartyg av varierande storlek som ska serva och försvara hangarfartyget mot barfotakrigare. Det är nog inte så långt från verkligheten om man antar att det finns ungefär lika mycket personal på dessa andra fartyg som på varje hangarfartyg. Sammanlagt har man ungefär 3 miljoner man fördelade på tusentals baser runt om i världen för att försvara nationen mot det stora hotet som barfotakrigarna på andra sidan världshaven utgör. Men man har 5.500 brandmän som ska skydda de kaliforniska städerna från att brinna upp.

Vad kan man annat än förundra sig över vilken kroppsdel de tänker med?

Och nyss har de valt en president som med en drucken papegojas envishet upprepar: 

- Let’s make America great again!

Falun onsdagen den 14 november 2018
Mikael Styrman

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Må så vara att jänkarna inte har sunda prioriteringar kring detta med att bekämpa barfotakrigare i andra världsdelar, kontra skydd av liv och egendom från naturkrafterna på hemmaplan.
Dock har de faktiskt både motivation och förmåga att hantera detta med barfotakrigarna, jämfört med Sveriges och EU strategi att bjuda in och erbjuda livstids försörjning till de som utgör just hotbilden, och till skillnad från när de är ganska harmlösa som utblottade koranrunkare i respektive "rövhålsland" (ibland har Trumpen rätt ordval med!, så blir de ett reelt hot med de resurser och den position som Sossesvinen och dess medlöpare så som Özz Nujen varit exempelvis Akilov behjälplig med.
Förmågan att bemästra brand och andra naturkrafter talar dock bäst för sig själv efter sommaren som förflutit!
/ fänrik Stål

Mikael Styrman sa...


Alla samhällen tycks belastas av sina gökungar. Jänkarna har sitt försvar genom vilket det tycks vara möjligt att plundra skattebetalarna på obegränsade belopp utan någon nämnvärd risk för att åka fast.

Vi har våra korrumperade och straffbefriade tjänstemän och politiker. Numera även en inkompetent hanterad migrationspolitik som suger ut våra skattebetalare.

Det är klart att verkligheten är mer komplex än alldeles svartvit. Jänkarnas vimsiga försvarspolitik, som förstärks och underblåses av brottslingar är av stor betydelse för oss. Det är nämligen de som i huvudsak skapar våra flyktings- och migrationsproblem, genom att terrorisera människor i deras hemländer. Sedan förvärrar våra politikertomtar saken med sin stolliga hantering. Därför vänder sig människor här mot flyktingar och migranter som i de flesta fall bara försöker överleva. Men det är ju inte deras fel att vi tillsätter stollar på politiska taburetter och som höga tjänstemän i kommuner samt statliga verk och departement. Det är ju oss själva, eller våra egna klåpare, vi ska arga på. Det är ju inte migranterna som bestämmer migrationspolitiken.

Trumps populistiska uttryck ger jag inte många lingon för. Hans retorik är alldeles för lik Adolf Hitlers. Trump är en farlig person. Han kan, och han kommer att, hetsa många puckon att göra hemska saker på grund av hans avhumaniserande retorik. Jag vet, jag har själv i decennier varit förföljd av liknande, iscensatt av vissa ledande sosse-psykopater och understött av våra maffiakontrollerade massmedia. Alla galningar som tar sig till makten genom att peka ut och förfölja en grupp människor och göra dem till föremål för folkets hat är farliga.

Det är konstigt att inte USA:s problem är större, så länge och så grundligt som de sugit ut Syd- och Mellanamerikas länder.

Anonym sa...

Att jämföra Trump med Hitler är inte särskilt smickrande för Hitler!
Hitlers bakgrund som underofficer, därefter politisk ledare för missnöjesyttringar kopplade till de orimliga kapitulationsvillkoren efter freden i Versailles, den misslyckade ölhallskuppen i München, politisk fånge i fem år, och sedan att lyfta ett utblottat tyskland från failed state till ett land med välstånd och framtidstro i mitten av 1930 talet. Vad som sedan följde vet vi alla, men jämförelsen med Trump som föddes med silversked i en miljardärsläkt, gjorde en mycket tveksam karriär som affärsman, och sannerligen inte skapat något välstånd, ordning, eller byggt en militär stormakt ur intet, möjligen det omvända med raserade internationella relationer och misstro mellan nato allierade. Så nej, trump är inte någon Hitler, möjligen en amerikansk Palme...Tomma tunnor skramlar som bekant högst!

/ fänrik Stål

Mikael Styrman sa...

Svar till Fänrik Stål:

Nej, det kanske Du har rätt i. Det kan vara att överskatta Trump - än så länge. Vi vet vad Hitler så småningom åstadkom innan han var färdig. Men vi vet ännu inte vad Trump kommer att ställa till med innan han är klar.

Det finns också andra intressanta paralleller mellan 1930-1940 talets Tyskland och USA under samma period samt under 1990-2000 talet. Båda tog sig ur recession och depression genom att bygga upp en krigsekonomi. Inte förrän 1942 hade USA tagit sig upp ur recessionen. Det var inte ”The New Deal” utan krigsekonomin som gjorde jobbet. Tyskland ägnade sig åt opåkallade angreppskrig liksom USA nu. Båda länderna har under angivna perioder styrts av galningar och psykopater.

Anonym sa...

Att dra referenser till Göring som en like till Trump faller sig ändå bättre? Etablerad i socioekonomisk överklass, katastrofalt utfall vad han än tog sig för, korrupt. Vad som möjligen skiljer sig är Görings morfinberoende, men Trumps kvinnoaffärer verkar å andra sidan tangera sexmissbruk så även där kanske en gemensam nämnare om missbruk finnes?

Vad som nu pågår i USA med en nedstängd statsförvaltning orsakad av politiskt käbbel över vad som är i sammanhanget jordnötspengar om än bortkastade sådana om de går till en amerikansk Berlinmur/järnridå mot Mexico, känns dock inte som något som något framgångsrecept för fortsatta stormaktsambitioner? Söndra och härska möjligen?
Men som herr Styrman är inne på, den som lever får se!

/ färnrik Stål

Mikael Styrman sa...

Ja, Trump påminner definitivt om Göring av just de skäl Du anger.
En annan som kvalar in på samma plats är vår vandrande katastrof till landsbygdsminister.
Han har mycket gemensamt med dessa två.

Du nämner Trumps eventuella sexmissbruk.
Jag vill inte påstå att Trump är narkoman.
Men han verkar ha samma bristfälliga impulskontroll som en blandmissbrukare,
så jag skulle definitivt inte vilja utesluta det.