onsdag 14 november 2018

Kapade datorer

.
Det har varit lugnt en tid på bloggen. Jag fick mina datorer kapade av slödder inför allhelgonahelgen. Det är ännu oklart om det är vanligt slödder som varit framme eller om det är maffians ”enhet för särskilda åtgärder” som slagit till mot dissidenter. Ja, de kan förstås inte göra det själva. Men de kan leja några lymlar som kan det. Förmodligen gör man då en bytesaffär och erbjuder lymlarna straffrihet för sina andra kapningar, eller annat som är lägre prioriterat än att förfölja dissidenter.

Jag såg en uppgift om att 300.000 datorer kapats i Sverige. Det är svårt att veta hur stor ackumulerad lösensumma det genererar. Av mig ville de ha 872 dollar eller ungefär 8.000 kr. Men det går ju inte att betala sådana. De kan ju göra sådant hur många gånger som helst och även handla med uppgifterna så att man till slut har hur många utpressare och parasiter som helst på halsen. Men alla gör misstag och när de gör sitt misstag kan man leta rätt på dem. Då kan de komma att vara ledsna för att de inte kan byta plats med Jamal Khashoggi som saudierna styckmördade på sitt konsulat i Istanbul. Han kom ju ganska lindrigt undan.

Om summan de begärde av mig är typisk och alla skulle betala skulle 300.000 datorer motsvara 2.400 miljoner kronor. Hur det än är med betalningsviljan är nog detta en jättebusiness. Ännu en bransch som vårt polis- och rättsväsende inte sköter.

Men det är klart att det förbleknar jämfört med vad Per-Ola Eriksson, Maud Olofsson, Anders Sundström, Sven-Erik Bucht och en del annat slödder på framskjutna positioner åstadkommit i härvorna kring Obol, LKAB, Northland Resources, Vattenfall och Telia. Det drar ju ihop till hundratals miljarder. Verkliga hugskott mot välfärden. Och allt med vår odugliga rättsapparat på första parkett eller till och med som medhjälpare i mörkläggningsarbetet.

Falun onsdagen den 14 november 2018
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: