torsdag 15 november 2018

Tures katter inget djurskyddsärende

.
Bit för bit krackelerar fasaden på det svenska vanstyret. Och det som kommer fram är inte vackert.

Nu senast är det den upprörande plundringen av 91-årige Ture Toolanen i Juoksengi som upprör.

Länstyrelsen intervjuades i TV. Som vanligt går de riktiga skurkarna och gömmer sig och skickar istället fram en naiv men karriärsugen flicksnärta till vargarna, som inte förstår, eller inte är i position att ducka.

Länstyrelsen, polisen och kronofogden i traditionell maskopi har plundrat demente Ture på alla hans besparingar, ca 208.000 kr. Officiellt för att täcka nedlagda kostnader för att fånga in ”Tures” katter - av djurskyddsskäl. Men Ture har inga katter. Den ensamma åldringen har bara haft för vana att ställa ut mat åt förmodade vildkatter som besökt honom. Och vem av oss som bor eller har bott på landsbygden har inte gjort det? Men inte har vi blivit kattägare för det. Inte är Ture heller kattägare.

Det har heller ingen trott. Man har bara använt katterna som ett redskap för att kunna plundra Ture på hans besparingar, i tron att den ensamme och demente mannen är ett riskfritt offer att råna. Och riskfritt är det förstås eftersom inga offentliganställda brottslingar riskerar att åka fast eller bli straffade i de korrupta resterna av det som var ”rättsstaten” Sverige.

Som ju även framkommit i media var inte heller katterna vare sig misskötta eller nödlidande. Och till Ture fick de komma in och värma sig. Så gott mådde de att länsstyrelsen inte förmådde få dem att gå in i fällorna - om de alls försökt. Det är långt ifrån säkert.

Det påstås att länsstyrelsens kumpaner åkt Luleå-Juoksengi tur och retur, en, ibland två, gånger per dag. Det påståendet är ju befängt och förtjänar ingen tilltro. Det är 19 mil enkel resa mellan Luleå och Juoksengi. Två resor blir nästan 80 mil - varje dag. Sedan ska man arbeta också. Det ligger absolut i farans riktning att det där bara är en konstruktion. De har kanske inte åkt alls, eller bara någon enstaka gång. Inte ens en komplett idiot åker väl fram och tillbaka på det där sättet?

Nej om det hade varit på allvar skulle man antingen anlitat någon i Juoksengi för jobbet, eller ställt upp en husvagn där. Och om man ändå skulle åkt emellan - inte skulle man ha åkt två gånger per dag. Nog skulle man ha uppehållit sig där en tid och sedan åkt tillbaka. Nej, nog är det där bara en konstruktion för att komma upp i sådana summor att man plockar av Ture alla hans pengar.

Och riskfritt är det ju garanterat. Den offentliganställda skurk finns inte, som blir utredd, åtalad och dömd av de andra offentliganställda skurkarna.

Extra tydligt blir det när polisen stoppar plundringen när Tures pengar är slut. Att plundra Ture går bra, men gå för fan inte och rör i polisens budget - där går gränsen i ”rättsstaten” Sverige!

Falun torsdagen den 15 november 2018
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: