fredag 16 november 2018

Nya rösträkningsfusket ännu inte klart

.
Låtsasregeringsbildningen rullar vidare, om än på ganska fyrkantiga hjul, tycks det. S + C + L + MP + V vill så de skäms. Men hur i all världen ska framför allt L och C kunna försvara det för att det inte ska bli sista spiken i kistan? Den frågan tycks man inte ha löst eftersom låtsasregeringsbildningen fortsätter.

Nyval vill få eller ingen av dem ha. Liberalerna åker förmodligen ut om det blir extraval. De skulle förmodligen åkt ut redan i ordinarie valet i september om inte rösträkningsfusket varit.

C är svårare att bedöma. Får man tro propagandamedia är ju Annie Lööf nästan Sankte Per’s ställföreträdare på jorden, trots ganska måttligt opinionsstöd. Hur stora eller små deras nettosiffror är, efter korrigering för rösträkningsfusket, är svårt att veta. Att S skulle åkt på storstryk i valet om man inte hade stängt valdatorerna och panikfuskat är ganska uppenbart.

De vill så de skäms - men törs inte. Så kanske man ska sammanfatta det.  Hoppet för S + C + L + MP står till att man hinner utveckla en ny fuskmetod så att man inte en gång till behöver panikstänga datorerna. Det skulle nog allvarligt skada tilltron till systemet - kanske irreparabelt. Uppenbarligen har man ingen lösning än eftersom låtsasregeringsbildningen fortsätter.

Kanske blir det som förr. Att man har färdiga buntar, färdigräknade, lika antal i alla, med sig till rösträkningslokalen. Och sedan lägger man räknade röster i buntar med samma antal, så att man som förr lätt kan byta ut tillräckligt antal buntar. Kanske är vi på väg tillbaka till en tid då alla i byn ”röstade” på samma parti och ingen vågade protestera, hur säkra man än var på att man röstat på något annat?

Falun fredagen den 16 november 2018
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

SGA sa...

Självklart var det valfusk därför opinionssiffrorna innan valet skiljer sig för mycket mot siffrorna från valet.
Det var sannolikt manipulationer med den digitala rösträkningen, som visade sig med avbrott mitt under rösträkningen.