fredag 1 januari 2021

Idag blev vi påminda igen…

 .

…om vart Sverige är på väg.


Finlands president Sauli Niinistö uttryckte i sitt nyårstal att ”ett finskt medborgarskap är en värdefull tillgång för dess innehavare”. Så är det säkert och utvecklingen tycks vara att det blir allt värdefullare.


Annat är det med ett svenskt medborgarskap, som efter slapp och ansvarslös migrationshantering av stolliga politiker allt mer i ett internationellt perspektiv närmar sig värdet av något som man torkar sig i ändan med.


Sverige har blivit ett land som av politikerna fyllts av terrorister och annat slödder, vilka efter att ha krigat i tusentals år i Mellanöstern, Asien och Afrika numera skjuter ihjäl folk på daglig basis och på öppen gata i Sverige och andra länder, i skydd av sitt svenska uppehållstillstånd eller medborgarskap. Ibland bara i skydd av en närmast total oförmåga hos samhället att klara upp brotten. Om de trots allt klaras upp resulterar de i att yrkesmördare bjuds på saft och bullar hos tanterna på soc. Det senare för att lagstiftningens gullande med unga grova brottslingar gör sådana till hårdvaluta för gangstergängen. Vår lagstiftning och dess tillämpning har förvandlat Sverige från att förr ha utbildat ungdomar inför ett fredligt arbetsliv till att numera utbilda dem till en karriär som yrkesmördare. Förr förfärades vi över att polis och åklagare langade knark i Mexico. Nu har det blivit så även i Sverige och det hanterar polisledning, åklagarmyndighet och rättsväsende genom att tiga som muren om problemet och låtsas som om det inte existerar. Människor blir numera knivskurna på bussen, ibland till döds, något som var helt otänkbart före Åsa Romson, Annie Lööf, Isabella Lövin, Jonas Sjöstedt, Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt, för att nu bara nämna några av de skyldiga. Numera är det inte längre unikt med knivmord på bussen och det kan på goda grunder förväntas öka i omfattning. Ännu för ett halvt decennium sedan sköt svenskarna upp nyårsraketer upp i luften. Numera skjuter ”svenskarna” i allt högre grad sina nyårsraketer horisontellt, siktande mot andra människor. De siktas inte alltid. Ofta skjuts de bara iväg horisontellt på grund av likgiltighet inför vad de åstadkommer. Ibland skjuts de även mot blåljuspersonal och blåljusfordon. Då tycker polis, rättsväsende och politiker att det är allvarligt.


Falun fredagen den 1 januari 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: