söndag 19 mars 2023

Det luktar rättsröte-tvätt lång väg om rättsfallen med bröderna Kia

 .

Inför de förestående hovrättsförhandlingarna i spionerimålet mot bröderna Kia tar nu ärendet en för de flesta sannolikt förvånande vändning. 


Redan tidigare var det uppenbart att den berättelse vi matats med från officiellt håll var motsägelsefull. Det som berättades satt helt enkelt inte ihop. Det präglades också av att det sannolikt varit i storebrors säck innan det hamnat i lillebrors påse.


Det blev inte bättre nu när den huvudmisstänkte, Peyman Kia, plötsligt poppade upp som gubben i lådan och erkände en massa saker. Det ligger naturligtvis i farans riktning att det Peyman Kia erkänner är sådant som inte går att bevisa, som sannolikt aldrig har inträffat och som hans förhandlingsmotpart därför gärna vill städa undan, för att själv slippa schavottera.


Vi kan nog lugnt utgå ifrån att här har träffats en överenskommelse som inte tål dagens ljus, men som ska resultera i att bröderna Kia kan dömas i högre rätt, för att sedan få sin utdelning i den träffade överenskommelsen när intresset för målet falnat och mediadrevet dragit vidare.


Falun söndagen den 19 mars 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: