torsdag 23 mars 2023

Sara Skyttedal och den godhjärtade dumheten

 .

Våra ”godhjärtade” hycklare störs av Sara Skyttedals, KD, ganska frispråkiga tal om bruk av narkotiska preparat. 


De vill gärna slå vakt om det som återstår av sin skamfilade heder efter decennier av påstådd, och kanske även inbillad, kamp mot narkotikamissbruk. En kamp som aldrig varit framgångsrik och som bara resulterat i höjda drogpriser och högre lönsamhet för knarklangarna, skenande brottslighet och ett korrumperat rättsväsende. Inte så konstigt att det blev resultatet eftersom det ju faktiskt hela tiden var syftet. Inget är så bra för affärerna som ett förbud, som det amerikanska spritförbudet demonstrerade så tydligt. I Sverige har denna allians av skurkar och mer eller mindre kompletta idioter lyckats få till det så att landet håller på att översvämmas av narkotika, att stora delar av narkotikalangningen drivs av politiker och poliser samt att en normal vecka numera räknar till ett antal mord och mordförsök, samtidigt som nästan inga brott längre klaras upp eller lagförs, även om polisen efter bästa förmåga försöker bluffa med statistiken.


Självklart är de arga på Sara Skyttedal som har gjort det mest förbjudna. Hon hotar deras affärer. Hennes försök att föra en sansad debatt om den oåterkalleligt fiaskodrabbade narkotikabekämpningen är lika förbjuden som någonsin Gallileo Galilei:s påstående att solen var i solsystemets centrum vilket år 1615 fick den romerska inkvisitionen att uttala att heliocentrismen var ”dum och absurd i filosofin eftersom den uttryckligen motsäger betydelsen av den heliga skriften.”


Lika galet ute som inkvisitionen var för 400 år sedan, lika galet ute är den godhjärtade dumheten idag, när den springer narkotikaindustrins ärenden, trots att all erfarenhet tydligt visar att om rättssamhället ska överleva måste man förstöra lönsamheten i droghandeln - inte förbättra den. 


Narkotikan ska säljas fritt - till självkostnadspris - och föräldrarna ska ägna sina barn så mycket uppmärksamhet att de inte blir narkomaner. Inte för att det inte går att få tag i narkotika, utan för att de själva måste bestämma sig för att inte förstöra sina liv genom att bli narkomaner. Det är lönlöst att hoppas att barnen ska slippa bli narkomaner genom att aldrig exponeras för narkotika. 


Falun torsdagen den 23 mars 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: