torsdag 9 mars 2023

Mordet på Mats Löfving utreds inte som arbetsmiljöbrott

 .

Det väcker naturligtvis föga förvåning att mordet på Mats Löfving inte utreds som arbetsmiljöbrott. Givet vad som tycks ha utspelat sig - att Mats Löfving provocerades till självmord av en korrupt polisledning - vore allt annat en sensation.


Sedan kan man, mot historisk bakgrund, fundera över hur stor betydelse det har? Vad hade slutat på annat sätt om en utredning hade genomförts?


Mordet på USA:s president John F Kennedy ”utreddes” ju, vilket enbart resulterade i kriminella pajaskonster.


På liknande sätt gick det med mordet på statsminister Olof Palme. Representanter för mördarna fick sitta med i och övervaka utredningen. En från tidigare justitiemord välkänd politruk fick i strid med laglig ordning leda utredningen. Åklagarna som klagade på missförhållandet trycktes tillbaka av mördarnas underhuggare i rättsapparaten.

Mordet på krigsmaterialinspektören Carl Fredrik Algernon gjordes det pajaskonster av och övervakningsfilmerna med mördaren och Algernon skaffades undan.


Listan som visar hur kriminella som infiltrerar politik, statsapparat och rättsväsende nästan alltid klarar sig kan göras lång.


Cattis Falck och Lena Gräns, Rättsläkaren och Obducenten samt Catrine Da Costa, Tomas Quick, Estonia, Lars Wilks är några fler exempel av de mer väl kända morden som den svenska rättsapparaten inte haft vilja att klara upp.


Mördare och andra gangsters som infiltrerar politik och statsapparat har det väl förspänt. Hur stor betydelse det har att inte arbetsmiljöbrott utreds i det här fallet kan därför diskuteras. Om en korrupt stat inte vill klara upp mord är sannolikheten inte så stor att det sker vare sig fallet utreds eller ej.


Ett enda fall av mord i de fina salongerna har klarats upp - men bara till hälften. Det var Thomas Quick-domarna som journalisten Hannes Råstam med medarbetare lyckades vända på. Quick blev friad från de uppenbara rättsövergreppens verkningar tack vare Råstams insats. Men det gick aldrig så långt att morden utreddes och de riktiga mördarna greps. Dit men inte längre tyckte mördarna och/eller deras kumpaner i statsapparaten.


Falun torsdagen den 9 mars 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: