fredag 3 mars 2023

Snippdebatten blev en ofarlig pseudo-debatt

 .

Debatten om det korrupta domslutet i hovrätten i det som numera kan omnämnas snipp-domen började ganska bra. Vårt korrupta rättsväsende blev tagna på sängen kan man säga.


Men nu har korruptionen piggnat till och återtagit initiativet. Nu har media plockat fram och exploaterat allehanda okunniga människor och med deras hjälp lyckats rikta om debatten. Okunniga människor exploateras av våra korrupta media för att skydda de korrupta. Hovrättsdomare framställs nu som lika okunniga och aningslösa som mellanstadie-elever - eller möjligen värre. Mellanstadie-elever vet ju vad en snippa är. Men av erfarna och välutbildade hovrättsdomare kan man således inte förvänta sig att de ska vara kunniga och livserfarna nog att veta vad en snippa är.


Den sista idioten är ju inte född ännu, så varför skulle man inte kunna hitta samhällsdebattörer som tror att hovrättsdomare är på mellanstadienivå? Det blir ju helt logiskt eftersom debattörerna själva ju är på mellanstadienivå.


Korrupta domare och korrupta journalister tycks dela uppfattningen att allmänheten är så korkad att man kan tuta i människorna vad som helst. Gemensamt sänker de samhällsdebatten till en imbecill nivå för att dölja korruptionen som breder ut sig allt mer.


Om inte tilltron till hovrättsdomare är större än att de befinner sig på mellanstadienivå borde vi kanske ta steget fullt ut och ersätta dem med mellanstadie-elever? Det måste ju bli mycket billigare. En viktig sak att beakta i dessa tider när politiker och tjänstemän stjäl som korpar och dessutom langar droger.


Falun fredagen den 3 mars 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: