tisdag 18 april 2023

Politiker och passagerare inte på samma planet

 .

I Stockholm strejkar pendeltågsförarna vilt. De vill ha tillbaka tågvärdarna. De upplever sin situation som otrygg. Tacka för det! Vem skulle inte göra det i motsvarande situation? Ensam med hela tågsätet. I dagens Stockholm där anarkin skenar. 


Katastroferna händer kanske inte så ofta. Men ett annat sätt att uttrycka samma sak på blir att allt hänger på en väldigt tunn tråd. Minsta sak som går fel så blir livet ett helvete - och vilket politikerna inte tycks begripa eller bry sig om - inte bara för tågföraren, utan även för tågets passagerare som betalar politikernas löner och skickar dem till bordet med köttgrytorna.


Stockholms regionpolitiker verkar minst sagt omusikaliska när de motsätter sig att det ska finnas tågvärdar på tågen - givet den situation ute i samhället som våra stollar till politiker skapat - livligt påhejade av många lika verklighetsfrämmande journalister.


Som representant för väljarna, de som åker som passagerare i tågen och som är de som får ta alla smällar, när den riktiga verkligheten och politikernas verklighetsuppfattning där uppe i elfenbenstornet inte stämmer överens, har jag en helt annan uppfattning.


Det behövs inte nödvändigtvis en(1) tågvärd. På många turer kan det istället behövas flera, gärna ganska kraftiga och kanske även beväpnade på lämpligt sätt.


Jag tror att Stockholms regionpolitiker är chanslösa i den här frågan. Givet hur de har förstört vårt samhälle går det inte att låtsas som om verkligheten inte existerar och gå på i ullstrumporna, som det gick att göra innan våra politiker fyllde landet med grova brottslingar.


Antingen lyssnar politikerna på folkets önskemål nu, som det kommer till uttryck i tågförarnas önskemål, eller så väntar man och lyssnar sedan, när situationen blivit så utom kontroll att tågvärdar inte längre förslår och lynchsstämningen gentemot politikerna slagit rot och visar sig svår att utrota.


Stockholms regionpolitiker verkar inte befinna sig på samma planet som sina väljare. Det är ingen bra situation. Det kan visa sig att flertalet politiker inte behövs i den verklighet där de befinner sig.


Falun måndagen den 17 april 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: