måndag 29 november 2010

Förändringen(s) vindar blåser - lugnt och tryggt.

.
Jag ser i DN att Berit Andnor, före detta riksdagsledamot och statsråd blir ordförande i socialdemokraternas valberedning. Det känns ju tryggt och är säkert ett bra val. Skönt att socialdemokraterna sätter Sveriges väl och ve i främsta rummet även när partiet håller på att falla samman.

Tydligen har Ingvar Carlsson, före detta partiledare och Bosse Ringholm, före detta finansminister också förekommit i diskussionerna.

Här måste jag emellertid invända att ingen tycks ha räknat med Tage Erlander, före detta partiledare och Olof Palme före detta partiledare. Är de bara ordentligt mumifierade så kan de säkert sitta med. Ingvar Carlsson som är ungefär jämnårig kan säkert fungera som överstepräst och uttolkare av både Tages och Olofs synpunkter. Religiöst övertygade saknas ju inte sedan tidigare i partiet så en överstepräst har ju behövts länge.

Inte heller bör man glömma bort Bengt Westerberg, före detta partiledare och Olof Johansson, före detta partiledare. De båda sistnämnda har visserligen jobbat på distans, varit utlokaliserade, men har ändå gjort partiorganisationen stora tjänster.

Även Per-Ola Eriksson, före detta ordförande i riksdagens finansutskott - det var före OBOL-tiden - bör ihågkommas. Också det en ärrad socialdemokratisk kämpe med förmåga att bita sig fast vid köttgrytorna.

Det är viktigt att förändrings- och förnyelsearbetet är i trygga händer så att den inslagna kursen kan bibehållas. Man vill ju inte få in några SSU:are eller andra som man inte kan vara säker på att rätt förstår sig på partiorganisationens värderingar och mål.

Övertorneå måndagen den 29 november 2010

Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: