måndag 29 november 2010

Sveriges väg – till eller från nazismen?

.
(Svar till signaturen Stefans kommentar till min blogg ”Norrbottens-Kurien fortsatt maktens lakej”.)


Rättsväsendet

Den har onekligen ett visst övertag mot sina motståndare som förfogar över rättsväsendet och godtyckligt kan döma sina fiender till brottslingar. Det är ingen säker väg till en slutlig seger, men det ger ett visst övertag. Titta på Gudfadernfilmerna vilken fördel man har med bara några få mutade politiker, poliser, åklagare och domare. Och tänk då på hur det är i Sverige där den organiserade brottsligheten förfogar över nästan HELA rättsväsendet. Där den organiserade brottsligheten ÄR rättsväsendet.


Nazismens svår att få grepp om

Det här med nazismen är svårt. Många har svårt att ta till sig att inte nazismen i Tyskland alltid och hela tiden var ett ödelagt Europa, gaskamrar och miljontals mördade människor. Så såg det ut i slutet, i finalen. Före det växte ett allt hänsynslösare och allt mer korrumperat samhälle fram som drog nytta av att kanalisera allmänhetens, eller om man så vill mobbens, missnöje mot en grupp, som blev judarna just den gången, i Tyskland.


Rättvisa heter partibok

Det började med en demokrati under sammanbrott, den i kölvattnet på hyperinflation m.m. utropade Weimarrepubliken, oförmögen att regera landet. Successivt spårade landet ur allt mer. Några saker har Sverige under slutet av den socialdemokratiska eran gemensamt med Tyskland i början av den nazistiska eran. Till exempel att rättvisa heter partibok. Den som har partibok får alltid rättsväsendets stöd för att plundra någon som inte har partibok.


2000-talets Sverige allt mer likt 1930-talets Tyskland

Vi har många extremt tydliga exempel på det som även jag varit berörd av: eltjuvarna i Siekasjärvi som i 20 år fick göra grova skattebrott utan bli utredda. När vi vägrade dem anslutning utan att de betalade vad de stulit blev vi tvångsförvaltade. Stölden av vår skog i Falun. Bucht-mobbens tjuverier kring vägbelysningen, numera med regeringsstöd, är ett annat exempel, men just nu räcker tyvärr inte tiden till för att utveckla detta.

I Tyskland fick vem som helst plundra judiska butiker. Judarna gjordes rättslösa och fick näringsförbud på 1930-talet. Mycket är precis som i Sverige på 2000-talet.


Tjänstemannapartiet byter partibok

Sosseriet är historia nu. Men nazisterna har vi kvar i verk och departement. De har bytt fot och är väldigt moderata idag. Många av dem vill inte ens komma ihåg att de någonsin varit socialdemokrater. Sedan något år tillbaka sker det strömhopp av nazister och psykopater i statsförvaltningen från socialdemokratin till främst moderaterna. Det kommer att utsätta moderaterna för svåra påfrestningar om man vill kunna stå emot dessa. Särskilt som man ännu inte tagit itu med de många mutkolvar som framför allt är moderater och centerpartister. De som fanns på socialdemokratins lönelistor, var med och delade på mutaffärer och som ännu har framskjutna positioner i partierna.


Gamla förbrytare i ny skepnad

Många tror att när vi ska finna nazister, då ska vi spana efter hakkors och judeförföljelser. Men det är helt fel. Nazismen kommer förmodligen ALDRIG att se likadan ut som den gjorde i Tyskland på 1930- och 1940-talen.

Men några saker kommer den alltid att ha gemensamt med den Tyska nazismen: rättsröta, att partimedlemskap står över rättsväsendet, att rättsväsendet politiseras, att brott utförda av partimedlemmar inte lagförs, att lagstiftningsrätten utnyttjas till att stifta oetiska lagar.


(S) har inte levat som man lärt

Jag tror att Du har missförstått mig. Det finns mycket som socialdemokratin sagt sig stå för som är lätt att instämma i. Problemet var att socialdemokratin inte levde som man lärde. Att det som började som en kamp för rättvisa och mot utsugning och förtryck någonstans längs vägen förvandlades till en förbrytarorganisation, en nazistorganisation.


Återvänd till idealen

Fortsätt gärna att vara socialdemokrat, Peter. Men se till att kasta ut det kriminella slöddret som tagit över partiet och har förvandlat det till en organisation för folkförtryck, en organisation som låter ändamålen helga medlen. Kan socialdemokratin återvända till sina ideal och åter bli en organisation som bekämpar förtryck och orättvisor behöver man inte skämmas för att vara socialdemokrat. Men dit synes vägen idag ganska lång.


Europeisk hyperinflation nästa

Hyperinflationen var på tal nyss. Vi är ju nu inne i en situation som kanske innebär att Europas politiker, i bästa välvilja, efter egen överkonsumtion av skatter och förmåner, snart kommer att utsätta hela den europeiska kontinenten för de vedermödor som senare delen av 1910-talets och 1920-talets hyperinflation utsatte Tyskland för.

Men 1910-talets Tyska politiker hade en svår situation att hantera. Landet var i upplösning, kaos och stora sociala konflikter rådde. Kuppförsök förekom frekvent. Landet var kraftigt skuldsatt och hade i Versaillesfreden 1919 blivit hårt åtgånget:

Tyskland

a) ålades att erlägga ett enormt krigsskadestånd, motsvarande mer än 47.000 ton guld,
b) tvingades avstå alla sina kolonier bland annat Tyska Nya Guinea, Tyska Sydvästafrika, Tyska Östafrika, Togoland och Kamerun,
c) tvingades avstå Elsass-Lothringen till Frankrike,
d) tvingades avstå Nord-Slesvig till Danmark,
e) tvingades avstå Posen och Västpreussen till Polen,
f) tvingades avstå Hlučínskoområdet Hulczyn i Övre Schlesien till Tjeckoslovakien,
g) tvingades avstå östra delen av Övre Schlesien till Polen,
h) tvingades avstå städerna Eupen och Malmedy till Belgien,
i) tvingades avstå Soldau i Ostpreussen till Polen,
j) norra delen av Ostpreussen Memelland ockuperades av Frankrike och överfördes senare till Liatuen,
k) tvingades avstå områdena Warmia och Masurien i Ost- och Västpreussen till Polen,
l) Saarland hamnade under Nationernas Förbund och Frankrike fick rätt till områdets hela kolproduktion,
m) Staden Danzig (nuvarande Gdansk) hamnade under Nationernas Förbund,
n) den tyska koncessionen Shandong i Kina överfördes till Japan.

(Källa: Wikipedia)

Men dagens Europeiska politiker styr en kontinent i vilken det i huvudsak rått fred och välstånd i 65 år. Vad ska de skylla på när dagens hysteriskt dopade pengatryckande övergår i hyperinflation?

– Gåsleverabstinens?  - Champagnetörst?  - Ryska ubåtar?

Övertorneå måndagen den 29 november 2010

Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: