onsdag 10 november 2010

Många äro kallade…

.
…men få äro utvalda, skrev jag nyss.

Det stämmer även in på Johnys Krons insändare i Haparandabladet den 5 november 2010 med rubriken ”Turbulensen kring Ekforsbolagen”.


Notoriskt faktum

tycker Johny att det är, att Mikael Styrman i olika ärenden är lagförd och fälld för ekonomisk brottslighet.
Det framgår inte om det också är ett notoriskt faktum att jag är den enda i landet som suttit i politiskt fängelse för ”för sent ingivna årsredovisningar”. Inte heller går det att utläsa om Johny, som kommunist, är bekväm med att inta positionen att vara den organiserade bankbrottslighetens medhjälpare i dess ärorika värv att plundra dem som motsätter sig den organiserade brottslighetens härjningar.


Felaktig påstående

Johny sällar sig till mängden desinformatörer i det han säger apropå att jag är fälld för ekonomisk brottslighet: ”Som en konsekvens därav är hans verksamhet satt under administration.”
- Jaså, verkligen? Det är inte så att Du är vårdslös med sanningen nu, Johny?


Nackskott

Johny ondgör sig vidare över att ”lagstiftningen är tandlös” och ”myndighetsutövningen på elområdet är handlingsförlamad”. Vad kan jag annat än hålla med? Då var det mycket bättre i det grannland till vårt, i vilket Johnys parti hade makten. Där hämtade staten folk under natten och sköt dem med nackskott. Visserligen var de flesta, kanske alla, oskyldiga men det var inte varken tandlöst eller handlingsförlamat.


Rättshaverist

En förklaring till denna tandlöshet för Johny fram. ”Lagstiftarna har helt enkelt inte haft kreativ fantasi att föreställa sig förekomsten av rättshaverister i monopolställning”. Det kanske Du har rätt i Johny. Det är möjligt att det är så. Själv tycker jag att det är ett större problem att tvångsförvaltningslagen med alla dess demokratiska och etiska brister är ett tydligt belägg för att det numera är rättshaverister som är lagstiftare i det här landet.


Finland

Sedan konstaterar Johny Kron att ”om denna såpopera utspelats ett fåtal kilometer österut, alltså på finska sidan, är jag övertygad om att problemet med Ekfors varit löst, genast det uppstod”.
Även här har Johny delvis rätt. Det är till och med så, att problemet aldrig hade uppstått i Finland. I Finland har nämligen socialismen aldrig genomförts. Många svenskar tror att Finland är ett socialistiskt eller kommunistiskt land på grund av sin närhet till förutvarande Sovjetunionen. Men Finland har hela tiden varit ett kapitalistiskt land. Därför har aldrig korruptionen fått fäste i landet som den har fått i Sverige där man alltid tigit om den och nästan alla har varit delaktiga. Man har hela tiden bekämpat korruption i Finland och få politiker, troligen ingen, kan i Finland vara säker på att kunna begå korruptionsbrott utan att bli lagförd. I Sverige måste man vara extremt klumpig för att bli åtalad och då blir man friad av vårt korrumperade rättsväsende. I Finland skulle aldrig en sådan tvångsförvaltningslag  som vår kunna antas, oavsett om man vill kalla den socialistisk, kommunistisk eller nazistisk.


Kommunledning administrerar avveckling

Sen har Johny ett till notoriskt faktum att dela med sig till oss: ”Sedan 1980 har kommunledningen, oavsett politisk färg sett som första uppgift att stillsamt administrera en kommunal avveckling under ordnade former”.
Vad kan man annat än hålla med? Det socialistiska åsiktsförtrycket och den välorganiserade utsugarapparatens förtryck har varit så starkt i Tornedalen att snart sagt alla människor som över huvud taget vill uträtta något flytt från kommunen. Resultatet har blivit en sorts koncentration av utvecklings- och framstegsfientligt folk som väntar på att stat och kommun ska mata dem med sked.


Rannsaka Dig själv

Ekfors kan inte fara härifrån. Därför finns det kvar här. Som ett av få företag med vilja och förmåga att utvecklas har det också varit ständigt motarbetat av en stor del av kommunens politiker. Passar tvångsförvaltningen in i den bild Du målar upp Johny av ”en kommunal avveckling under ordnade former”?

Det är bara att rannsaka sig själv. Du är ju kommunpolitiker, Johny Kron. Vad har Du själv gjort för att främja en positiv utveckling i kommunen – annat än att kräva hårdare tag i tvångsförvaltningen av bygdens snart enda företag som inte ägs och styrs utifrån kommunen?

Övertorneå den 10 november 2010
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad du än gör kritisera ej Ekfors Kraft.Dom har alltid rätt och alla andra har fel!!!!!!!!!!!!

Mikael Styrman sa...

Vad är det där för någonting?
- Argumentfattigdom?

Anonym sa...

Mikael, detta är inte annat än ordsallad av Dig. oavsett hur Du vrider och vänder på dina argument så finns det en lagbok som reglerar för var och en, alla är ansvariga för sina handlingar på ett eller annat sätt. Det gäller även Dig Herr Styrman..Vilka odds har Du att lyckas med dina taktiska destruktiva drag?

Mikael Styrman sa...

Tack för dom orden, Anonym.
Då vet jag att argumenten har bitit och att Ni har tagit till er dem.

Och vadå vrida och vända på argument? Hämtade socialisterna i Sovjet folk i hemmet på nätterna och sköt dem med nackskott - eller gjorde dom det inte? Det är väl ingenting som jag kan vrida och vända på?

En lagbok blir inte bättre än, i vårt fall, det åtminstone delvis ryggradslösa pack som skriver lagarna och låtsas döma efter dem. Är det skurkar som skriver lagarna så blir lagarna skurkaktiga. Det handlar ju inte om stentavlan med de tio budorden heller?

Är det ryggradslösa mutkolvar som dömer så blir det ju också bara skit av rättsstaten.

Beträffande din övriga argumentation så kan ni inte vinna. Jag är inte någon destruktiv person. Jag är konstruktiv och ni är destruktiva. Jag försöker driva mitt företag på bästa sätt och ni försöker dra ned mig och hindra mig för att vi inte betalar beskyddarpengar till den organiserade brottsligheten. Men du vet hur det heter. Den som gräver en grop åt andra....

Men det finns fler och viktigare skäl till att ni kommer att förlora. Det vore slöseri att skriva dem här. Jag ska skriva dem i en egen blogg, om jag hinner och orkar redan i helgen.