måndag 22 augusti 2022

Mordet på Daria Dugina

 .

Media rapporterar om att Vladimir Putlers nära rådgivares dotter, Daria Dugina, mördats i en bilexplosion, som inledningsvis antogs ha varit avsedd för hennes far Aleksandr Dugin. Händelsen ägde rum i lördags.


Debatten rasar nu vidare i kölvattnet på attentatet. Var bomben avsedd för Daria Dugina eller för hennes far? Frågan har inte funnit något svar ännu och vi vet inte om rapporteringen kommer att svara på frågan. I förlängningen finns ytterligare frågetecken som: dog hon i attentatet eller på något annat sätt och är hon över huvud taget död? Allt tycks vara möjligt i Ryssland nu.


Att det vi får veta inte alltid överensstämmer med verkligheten vet vi sedan tidigare. Det gäller inte bara Ryssland. Se bara hur den svenska kleptokratin serverade oss ljusblå lögner om insidermordet på Lars Vilks.


SVT kryssar ängsligt mellan skären. Man gasar och håller igen, förmodligen för att undgå anklagelser om partiskhet. Russia Today (RT) har redan serverat oss en mycket utförlig rulle som är alldeles för bra. Trots den korta tid som förflutit sedan bilexplosionen har man lyckats gräva fram och sammanställa ett imponerande material om den påstådda ukrainska mörderskan. Det förefaller mycket osannolikt att man på den korta tid som stått till buds skulle kunnat identifiera ett så omfattande material av ett underlag som inte uppenbart har beröringspunkter. Om den ryska säkerhetstjänsten är så effektiv som skulle krävas för att åstadkomma ett så gediget material på så kort tid - varför är då Daria Dugina död? Om hon nu är död?


Det är enligt min enkla uppfattning mycket som är osannolikt i filmrullen från ”Moscowood” som RT sprider. Det finns detaljer i den som talar mycket emot att det skulle vara autentiska filmer.


Oavsett vad som egentligen har inträffat - vem som mördat vem och varför, om någon mördats, är det i vart fall fråga om någon sorts insiderjobb. Den publicerade filmen har tagit tid att göra, och är alldeles för bra, samtidigt som den avslöjas i detaljerna.


Det mesta talar för att det är som jag skrev tidigare idag:


- Om det enda krig du har igång är med Ukraina måste varje fiende likna en ukrainare.


Falun måndagen den 22 augusti 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: