onsdag 24 augusti 2022

Svag Rysslandsbevakning i Sverige

.

Det är påfallande dålig kvalitet på svenska medias bevakning av Ryssland. Man får faktiskt många gånger en känsla av att när de någon gång tror sig veta någonting om Ryssland är källan inte Ryssland, utan snarare USA.


Skillnaden mot finska media är mycket påtaglig. Finnarna är ofta överraskande bra med i matchen och förstår vad som pågår. Till en del kan det säkert förklaras av historiska förhållanden. Finland var länge en del av Ryssland. Men det är länge sedan nu. Större betydelse har nog närheten till Ryssland, den långa gränsen, och många generationers krig mot Ryssland - både finska och svenska krig. Svenska krig mot Ryssland utkämpades ju som regel till den sista finnen och när Ryssland tog Finland var det färdigkrigat för svenskarna.


Det är klart att finnarna har god anledning att veta vad som pågår hos den stora - och åtminstone för oss - oberäkneliga grannen. Men något lite kunde väl svenska media åtminstone någon gång undantagsvis klämma ur sig om Ryssland. Något som är någonting annat än sådant som jänkarna har beställt publicering av.


Till och med brittiska media vet mycket mer om vad som pågår i Ryssland än svenska media. DET om något är väl genant?


Allt är väl en följd av svensk medias förslappning, orsakad av att man inte på länge har behövt producera några bra mediaprodukter, bara behaga Sosse-kleptokratin, för att få del av den meningslösa låtsasannonseringen från den ofantliga sektorn och med dem samarbetande låtsasföretag.


Falun onsdagen den 24 augusti 2022

Mikael Styrman. 

Inga kommentarer: