måndag 22 augusti 2022

Sverige helt isolerat från verkligheten

 .

Över hela världen används barn till brottslighet och till soldater mm. Så har det blivit i Sverige också numera. Det känns onödigt, givet vad som pågår i världen, givet att det hela tiden varit känt för oss, att det ändå måste gå samma väg i Sverige - dessutom utan att de styrande gör något åt saken.


Fortfarande har inte oduglighetens apostlar vaknat. De som hade kunnat, och som det ålåg att göra något åt saken. Fortfarande ska det gullas med grova brottslingar, som om det är synd om dem. Fortfarande står den svenska staten lojal med brottslingarna men skiter blankt i offren som ytterst betalar kleptokratins överflöd.


Det finns ett känt talesätt från åtminstone en del engelskspråkiga länder och det förekommer i lite olika former. Själv tror jag att jag hörde det i TV-serien Baretta, kanske någon gång på 1970-talet:


- If You can do the crime, You can do the time.


Det är sorgligt att Sveriges politiska och administrativa ledning inte kan se sig själva som samhällets försvarare. Istället tycks de uppleva sig som någon sorts kollektiv ”Gudfader” med uppgift att skydda gangsterrörelsen. Det är inte klokt vad lite mutor kan göra med människor som annars hade kunnat vara hyggligt hederliga.


Falun måndagen den 22 augusti 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: