torsdag 26 augusti 2010

Var hälsad världen

.

Nu har det svenska rättsväsendet visat sig från sin rätta sida inför hela världen.
Wikileaks talesman Julian Assange är ibland anhållen och ska åtalas för våldtäkt, ibland inte, ibland anklagad igen, ibland bara anklagad för sexuellt ofredande, ibland inte osv.


Osjälvständiga domstolar en del av maktapparaten

Precis så där används vårt rättsväsende, inte minst låtsasdomstolarna som till namnet borde överpröva skattebeslut, särskilt politiskt grundade sådana. De är egentligen inga domstolar utan en del av den politiska maktapparaten.

Det är olagligt men fungerar så ändå. Drar lite i tömmarna när någon inte lyder och låter sig plundras, släpper efter lite om man tiger och låter sig plundras.


Den nutida adeln

Särskilt märkvärdigt blir det när någon maktgalen byapamp vill ta över någons företag och den maktgalne har en moster som delat säng med en som var industriminister på 1970-talet. Har man sådana band till den nationalsocialdemokratiska adeln blir hela statsapparaten, skattesystemet och rättsväsendet helt kaiko. Då kan man få vara med om mycket som man inte trodde var möjligt.


Släktskapen med 1930-talets nazism

Nu när vårt rättsväsende inför hela världen gjort reklam för sig och visat på släktskapen med nazistregimen i 1930-talets Tyskland kanske det finns intresse i den övriga världen för att läsa mer om Sverige.


Sverige är hett

Sverige har ju nu ”placerats på kartan” som det heter i den offentliga sektorn när man vill strö ut skattemedel på något roligt. Det saknas inte ärenden som inte tål dagens ljus i Sverige. Kan vi inte få läsa lite mer om Sverige på Wikileaks nu när intresse för landet finns ute i världen?


Vad kan Wikileaks göra för Sverige?

Många ämnen som berör oss handlar ju om småtjuvar, typ hamnbusar, som tagit sig till den politiska makten och missbrukar den. Småtjuvar finns över hela världen. Det är knappast något för Wikileaks. Men Sverige kan säkert ställa upp med principiellt intressantare ämnen. Och Wikileaks skulle säkert kunna hjälpa till att belysa nationella trauman.

Det finns många intressanta ämnen:

  • Vem mördade Carl-Fredrik Algernon och vem saboterade polisutredningen? Vapenindustrins härjningar är ju globala och väcker alltid intresse.
  • Vem mördade Olof Palme och varför saboterades polisutredningen?
  • Varför sjönk Estonia och varför fick saken inte undersökas?
  • Svenska statens sätt att behandla sina egenföretagare och kanske en jämförelse med nazitysklands sätt att plundra judarna?
  • Den svenska U-hjälpen, som plundras av eller riktas till svenskar nära makten och egentligen är I-hjälp?
  • Varför skulle alla ouppklarade mord läggas Thomas Quick till last och vem fattade besluten?
  • Vem mördade Catrin da Costa och vem mörklade utredningen?
  • Varför utreds inte mutbrott inom den offentliga sektorn?
  • Skattemyndigheten som används för att tygla politiska fiender?
  • Sveriges fängelser som till stor del är fulla med oskyldiga eller politiska fångar?
  • Om hur den svenska maktapparaten kontrollerar pressen.


Kan Wikileaks ge oss fri press?

Intresset för Sverige är på topp ute i världen. Vi är just nu klart intressantare än både Zimbabwe och Sierra Leone.

Vi behöver en fungerande tredje statsmakt. Det finns människor där ute som sitter på informationen. Hittills har det saknats media som vågar publicera material som kritiserar makten. Kanske Wikileaks kan hjälpa oss att bygga upp en fungerande press som inte står under statlig kontroll?

Övertorneå torsdagen den 26 augusti 2010

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: