onsdag 4 augusti 2010

Vilken tur…

.

…han hade den 16-årige pojke som dödade sin jämnåriga flickvän, när han trodde att hon var gravid. Han fick tre års sluten ungdomsvård. Flickan förlorade hela sitt liv – alla sina år.

Tänk om han istället hade lämnat in några deklarationer för sent. Då hade rättvisans försvarare, åklagaren Jan Wallström, kommit ridande på sin vita springare. Pojken skulle då ha dömts till tre och ett halvt års fängelse och åklagaren skulle först, liksom skatterevisorerna, ha berömt bokföringen. Sen skulle han ha yrkat på sju års näringsförbud och till hovrätten hade han yrkat på ännu längre straff för ett så ”grovt” brott.

Rätt ska vara rätt. Vilken tur att vi har Jan Wallström. Vem skulle vi annars ha haft? Krister van der Kwast? Andrej Vysjinskij?

Fast det är klart. Tittar man lite närmare så är inte springaren vit. Den är grå. Någon har smetat in den med något vitt. Och faktiskt – vid närmare granskning visar den sig vara en åsna. Och varför sitter han bak och fram och rider? Och när började det ingå i den svenska åklagaruniformen att ha en strut på huvudet?

Övertorneå onsdagen den 4 augusti 2010

Mikael Styrman

.

7 kommentarer:

Ötåbo sa...

Varför så bitter...?
Detta hade ju aldrig hänt, om du gjort som vi andra, följt lagen!!
Nu måste samhället ta dig i örat, igen.

Mikael Styrman sa...

Nä, det är inte samhället - det är den organiserade brottsligheten.

Jag är inte bitter men jag kan medge att jag är ganska förbannad.

Men var inte orolig. Vi ska städa bort det kriminella slöddret och återupprätta rättsväsendet.

Ötåbo sa...

Ska VI städa bort det kriminella slöddret?
Alltså, du tillhör ju själv de kriminellas grupp!

Mikael Styrman sa...

Jag är nog lika kriminell som Vaclav Havel var när han satt i fängelse.

Inte lika kriminell som Nelson Mandela var.

Du är anonym, naturligtvis...

Ötåbo sa...

Intressant att du tycker att du är oskyldig. Om man som du, blivit dömd flera gånger, borde man inte då fundera om de kanske har rätt!?
Men du verkar aldrig kunna inse att du gjort fel. Det spelar ingen roll, huvudsaken att du sitter av dina straff, betalar tillbaka våra skattepengar.
Ja, jag är anonym. Du erbjuder ju anonyma kommentarer här. Men vi har stött på varandra, flera gånger. Senast i början av sommaren, när du köpte mjukglass på Rogers. Trevlig sommar :-)

Mikael Styrman sa...

Det saknas inte exempel på att korrupta regimer, politiska system och rättsväsenden som övertagits av kriminella intressen, upprepade gånger låst in människor som vägrat acceptera maktmissbruk.

Jag tror inte att du skriver det du skriver till mig egentligen. Du är av allt att döma bara ute efter att kollra bort begreppen för läsare av min blogg. Med andra ord är du ute efter att desinformera.

Varför skriver du? Är du ombedd att skriva? Har du dåligt samvete? Är du rädd att dina kollegor kommer att förakta dig när ditt dubbelspel blir tydligt? Det kommer de nog att göra, och det gör de nog redan, utan att de säger något åt dig - ännu.

Så småningom blir det nog i Sverige som det redan är i Östtyskland. Du har nog en framtid att se fram emot, där du, och dina likar, blir föraktade av alla andra.

Ja, vi stöter på varandra ibland. Men du var inte på Rogers. Jag vet ju vem du är och dina försök att lura mig fungerar inte. Jag blir inte förvånad över att du inte förstår hur jag vet det. Det är typiskt för din sort. Bara för att inte alla andra omedelbart är uppe på barrikaderna och kraxar om vad ni har för er tror ni att ingen har förstått vad ni gör.

Nu har du nog inte tid att desinformera mer på min blogg. Du måste nog ägna dig åt att desinformera på ditt kamouflerade Stasijobb eller skvallra lite mer med din tjuvaktiga Stasiväninna. Ha det bra. Jag ska skriva lite om vad ni har haft för er, när jag får tid.

Anonym sa...

Alla har sett TV-serier från USA med rättegångscener, men har ni hört vad de säger i början, jo: Peolple versus ...
I sverige är staten den som åklagar, då blir det följaktligen så att om du slår ihjäl din fru så är staten sådär lagom upprörd (inte upprörd alls), men om du bråkar med skattemyndigheten eller nåt annat av statens intressen, ja då jävlar ska du skaka galler , helst till pensionen.
I USA är mord det värsta brottet, i Sverige är det att tjafsa med staten, och det hörs alltså redan i början av rättegången. Och allt har den bakgrunden att alla uppror som gjordes mot staten (kungen) på 1800-talet i resten av världen, ja vi lyckades aldrig med det i Sverige, staten är fortfarande av samma koloniala stil nu som för förr, nästan, visst har det reformerats, men statens makt i Sverige är inte alls hälsosam, nej den är sjuk!
Tomas Johansson