onsdag 8 december 2010

En brottslig utrikesminister

.
Wikileaks Julian Assange har uppmanat USA:s utrikesminister Hillary Clinton att avgå.

Bakgrunden är, som bekant, att media har refererat de senaste wikileaksdokumenten som innehåller korrespondens mellan den amerikanska regeringen och dess diplomater. Enligt dokumenten har utrikesminister Hillary Clinton uppmanat amerikanska diplomater att samla in, eller snarare försöka komma över, utländska diplomaters kreditkortsnummer, e-post och biometrisk information mm. Det visar att situationen i den amerikanska administrationen verkligen är allvarlig och att moralen är i botten.

Att insamling av dylika personliga uppgifter skulle ske för något annat än brottsliga syften måste anses vara uteslutet. Det finns därför knappast utrymme för någon annan tolkning än att utrikesminister Hillary Clinton är en skurk.

Det är en sak att ha en utrikesminister som en del tycker, eller många tror, att är en skurk. Inget land, som vill framstå som seriöst, hederligt eller trovärdigt, eller vill åtnjuta omvärldens respekt, kan emellertid ha en avslöjad skurk som utrikesminister - det går bara inte.

Den amerikanska administrationen fortsätter att vara de så kallade terroristernas bästa värvare.

Gud hjälpe USA om Hillary Clinton får sitta kvar!


Övertorneå den 8 december 2010
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: