lördag 18 december 2010

Undra på att tågen inte går...

.
Enligt TV4 Nyheterna har Trafikverket 1.400 anställda som sysslar med snöröjning av järnvägarna. Samtidigt har man mer än dubbelt så många, eller 3.087, pappersvändare som sysslar med järnvägsfrågor. Med de relationerna får man ju vara glad att tågen tar sig fram sommartid...

Försvaret har nyss infört regler som innebär att alla försvarsanställda måste vara beredda att åka på utlandsjobb. Det vore inte för mycket begärt att Trafikverket beordrade sina 3.087 järnvägspappersvändare att imorgon ta med en spade och varma kläder hemifrån. Papprena kan säkert ligga till sig någon vecka utan att det märks.

Ingen av dem behöver heller riskera att hamna på utlandsjobb. I Afghanistan är inte behovet så stort av snöskottande pappersvändare. I Finland, Norge, Schweiz och Österrike går tågen som de ska. Det är bara svenska statens järnvägar som är odugliga.

Dessutom ska man inte förakta den positiva effekt på samhällsekonomin som uppstår om Trafikverkets pappersvändare är ute och skottar snö längs järnvägarna. Förutom att tågen tar sig fram så att folk kommer till och från arbetet kan ju inte Trafikverkets byråkrater störa någon annan samhällsverksamhet medan de är ute och skottar snö.

Det saknas inte onyttigt dödkött som kan göra samhällsnyttigt arbete. Ta gärna med några från Energimarknadsinspektionen och Elsäkerhetsverket. De kan också behöva göra lite nytta som omväxling.

Övertorneå den 18 december 2010

Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: