onsdag 8 december 2010

Ny

.
- Vadå Ny?

- Marianne Ny, chefsåklagare.

- Hurdå Ny?

- Den nya van der Kwast, förstås!

- Och?

- Chefsåklagaren som utredde mutbrotten inom vapenindustrin med hjälp av en halvtidspraktikant - utan resultat naturligtvis - och fick Thomas Quick dömd för nästan alla landets ouppklarade mord.

- Men rättsväsendet garanterar ju....?

- Sex domstolar fällde Quick enhälligt i åtta domar. Det var nära att han blev dömd för mord i fall där de påstådda offren visade sig vara i livet och alls inte mördade. Hade Kwast stämt så hade domstolarna dömt. - Stämt är dömt, som det inte för inte heter i Sverige.

- Hur kunde van der Kwast få igenom det i domstolarna?

- Han hade hjälp av Claes Borgström, senare Jämo, och Thomas Bodström, Justitieminister - bland annat. Tunga argument för ett politiserat rättsväsende på dekis.

- Och nu ska succén upprepas med Julian Assange från Wikileaks?

- Ja. Tillsammans med Claes Borgström ska succén upprepas. Så ser det ut. Nu är kanske Assange snart dömd för de flesta av landets ouppklarade våldtäkter. Många våldtäkter blir det....

- Det är nog fara värt, att om jänkarna vill ha det så blir det så.

- Han kan nog bli dömd för morden på Carl-Fredrik Algernon och Chatrine da Costa också om det vill sig riktigt. 

- Ja, det börjar då inte bra om Ny hade 40 dagar på sig att förhöra Assange utan att göra något, inte är intresserad av att förhöra honom trots erbjudanden, inte belägger honom med reseförbud och han knappt hinner ut ur landet innan han blir internationellt efterlyst. Alltihop för något som åklagaren uppger att hon inte vet om det ska leda till åtal....

- Det är nog så att det har varit i säck innan det har kommit i påse - amerikansk säck. Det är väl riktig rättvisa det, att det svenska rättsväsendet förr eller senare får det internationella anseende det förtjänar - i lag med Kina, Nordvietnam och Stalins Sovjet.


Övertorneå den 8 december 2010
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: