fredag 17 december 2010

Information angående aktuell driftsituation i Övertorneå.

.
Till

Ekfors Elnäts kunder,
Regeringen genom näringsminister Maud Olofsson,
Generaldirektör Yvonne Fredriksson vid Energimarknadsinspektionen,
Tvångsförvaltare Johan Gullesjö,
Massmedia.


Gårdagskvällens händelser

Igår kväll vid 21-tiden blev vi kontaktade av Vattenfalls driftledning. På grund av problem med en frånskiljare i ställverket i Ekfors avsåg man lägga över oss på matning via reservtransformatorn.

Vid Vattenfalls återinkoppling, efter omläggningen, löste Vattenfalls brytare ut och slogs senare även ifrån manuellt med anledning av att Vattenfalls personal observerat att deras tillslag skett med lindningskopplarna i för högt läge och därför inmatning skett av för hög spänning på nätet.


Felsökningsarbetets resultat

Efter kopplingsavbrottet kunde inte Övertorneå kommuncentra kopplas in utan att berörd linjebrytare löste ut. Sektionering och felsökning under kvällen och natten visade att den ena av två huvudinmatningar (jordkabel) till Övertorneå tätort numera, efter att ha utsatts för överspänning, är felbehäftad och inte kan utnyttjas.

Två ytterligare för kraftförsörjningen vitala kablar på den aktuella inmatningen har under natten indikerat fel men har inte kunnat felsökas för att inte äventyra tätortens försörjning med elektrisk ström. Dessa måste i nuläget och i avvaktan på att deras status kan klarläggas betraktas som felbehäftade.

Vilken eventuell risk som finns för följdfel på övriga anläggningsdelar låter sig av naturliga skäl inte bedömas.


Resulterade i nedsatt försörjningssäkerhet

Detta innebär att under överskådlig tid saknar kommuncentrats tätkärna alternativ försörjningsmöjlighet och ett ytterligare kabelfel kan därmed få mycket svåra konsekvenser i form av mycket långa elavbrott (snarare dagar än timmar, möjligen veckor) för delar av, eller i värsta fall hela, samhällets tätkärna.


Åtgärder

Ekfors Kraft AB:s åtgärder med anledning av det inträffade blir i det korta perspektivet

att skyndsamt tillverka, förlägga och koppla in en ny högspänningsjordkabel från luftledningen som passerar tätorten, för matning från luftledningen till transformatorstationen vid Funck,

att felsöka tre delsträckor jordkabel; från Turovaara till Bilprovningen, från luftledningen till Funck samt från Funck till transformatorstationen vid Vårdcentralen, vilka samtliga indikerat fel under natten och i nuläget måste betraktas som felbehäftade.


Rådande väderlek och statsmaktens åtgärder

Med början under stundande helg förutspår SMHI temperaturer inom intervallet minus -20/-35 grader C och erforderliga arbeten skulle av uppenbara skäl behöva bedrivas framåt med högsta prioritet.  Arbetet med att trygga elförsörjningen i Övertorneå försvåras dock påtagligt av att regeringen genom näringsminister Maud Olofsson, generaldirektören vid Energimarknadsinspektionen Yvonne Fredriksson samt tvångsförvaltaren Johan Gullesjö uppmanat Ekfors kunder att betala sina elräkningar till tvångsförvaltaren i stället för till Ekfors.


Leker bort nätintäkterna

Följden av detta har blivit att tvångsförvaltaren leker bort elabonnenternas pengar på allehanda konsulttjänster för att lösa inbillade problem som hans uppdrag som tvångsförvaltare INTE innefattar.


Nätbolagets verksamhet försvåras

Ekfors, som sköter driften, har därmed till stor del blivit fråntagna sina medel och vet därför inte om man kommer att ha medel för att utföra för elförsörjningen nödvändiga arbeten eftersom dessa används till den regeringsledda lekstugan av nazist- och/eller kommunistinspirerad typ.

Övertorneå den 17 december 2010

Ekfors Kraft AB


Mikael Styrman
Elverkschef – numera med tvångsförvaltare men utan medel för nätets drift.


.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar som att Ekfors Kraft varit slarviga i sitt anläggande av kablar!!!

JO sa...

Vattenfall ställer till mycket på många ställen. Man jagar nu ut Vattenfall från Tyskland med blåslampa under devisen
"Tschüss Vattenfall"
(Hej då Vattenfall)
De tyska kärnkraftverken Krümmel och Brunsbüttel har Vattenfall inte kunnat få i drift de senaste tre åren.

Googla "Tschüss Vattenfall"

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Jaha, och vad ska man säga om de företag vars kunder måste evakueras då och då, när det blir dåligt väder?

De som inte är tvångsförvaltade av nazisterna?

Ekfors kunder har aldrig behövt evakueras.

Har Du skrivit det där alldeles själv?

Anonym sa...

Helt själv!Jag kan bara konstatera återigen hur du försöker skrämma upp elkunderna med en massa falsarier.Att jämföra Ekfors lilla skitnät med andra är ju som att jämföra äpplen och päron.Väx upp din pajas!!!!Alla är så javla less på Ekfors Ktaft.

Mikael Styrman sa...

Bara en mentalt efterbliven eller en urbota skurk kan tycka att det är ok, att låta en korrumperad advokat, som maktapparaten har hållhakar på, ta så mycket som möjligt av intäkterna för att trakassera en företagare, men överlåta åt eldistributören att upprätthålla elförsörjningen utan intäkter.

Så vilken kategori är du? Skurk eller efterbliven eller möjligen både och?

För det kan jag tala om för dig att hederligt och klokt folk gör inte så.

Ekfors nät må vara litet men det fungerar när de stora näten lagt av om de stora bara avhåller sig från att sabotera det.

Det är tyvärr ett utbrett fenomen i Sverige att man inte kan skilja på begreppen stor och bra. Kanske ett resultat av 70 års socialistiskt micklande med skolan?

Alla och alla? Åtminstone det där packet som lever av att genom maffiaorganisationen skrämma folk och tvinga dem att betala beskyddarpengar. Men varken er organisation eller ert parti finns snart längre och det hjälper er inte att försöka skylla det på mig. Det är era gangstermetoder och er egen inkompetens som är er fiende. Det är i längden ingen bra metod att oavsett vilket jobb som ska göras plocka upp vilken idiot som helst från gatan för att utföra det.

Då får man ett samhälle där sjukvården brakar samman, sopgubbarna tjänar mer än lärarna, eleverna går ut ur skolan som halvanalfabeter, alla ouppklarade mord skylls på första bästa psykfall som inte kan försvara sig, poliserna inte ids utreda mordtips, skatteverket och domstolarna växer ihop med partierna, tågen stannar när det börjar snöa, vägarna inte går att ploga på grund av mitträcken och alltihop trots att hälften av folket ”jobbar” i den offentliga sektorn. Ja, kort sagt, det blir skit av alltihop, så du är väl nöjd, du och de andra oduglingarna?

Anonym sa...

Ja du, Mikkel Räv...tänk om du var lika bra företagare såsom skrivare(läs,vrängare)...Då skulle du ju inte uppenbarligen vara i den sits du är i...eller..?? Har med förundran läst ditt blogg, hur duktig du är på att skriva, om än BARA svammel, men i ditt senaste svar har tryckfelsnisse varit med flera ggr. Har dels genom uppfostran och senare i skolan/livets skola lärt att ALLTID visa aktning o respekt för andra människor genom att ALLTID börja med stor bokstav, när man skriver om/till alla levande väsen på vår jord...men inte till avarter/pajasar! Häls. EFTERBLIVEN SKURK

Mikael Styrman sa...

Svar till signaturen Efterbliven Skurk:

Jag är duktigare som företagare än som skribent. Det kan paradoxalt nog vara just därför situationen är som den är. Tyvärr räcker det inte nödvändigtvis att vara duktig i ett kriminaliserat samhälle. I ett sådant samhälle, där man inte kan få rättsväsendets och lagens beskydd kan man hamna i ett läge där man i slutändan måste använda sig av sin motståndares metoder, om man inte vill ge upp och bli frivilligt plundrad. Vi är inte vid dessa metoder ännu men kan mycket väl komma att hamna där.

När man begränsar sig till att påstå att någon annan skriver ”BARA svammel” brukar det betyda att de egna argumenten inte räcker till.

Du har naturligtvis rätt om artigheten eller bristen på artighet. Själv är jag rejält avundsjuk på människor som orkar vara vänliga, ödmjuka och trevliga i alla lägen. Sådan skulle jag också vilja vara. Det skulle hjälpt mig många gånger, för gudarna ska veta, att man får rikliga tillfällen då sådana egenskaper skulle vara nyttiga. Men nu är jag tyvärr inte sådan och ibland får jag ta emot mer dumhet än vad som ryms i koppen och då rinner det över. Det blir extra svårt när man skriver mot någon som är anonym och det därför är svårt att veta om motparten är genuint dum i huvudet eller om det är någon som bara låtsas vara dum i huvudet för att han försöker manipulera Kreti och Pleti.

Jag noterar att du inte har några problem med att känna dig bekväm med signaturen?