onsdag 11 april 2012

Hur gick det sedan?

.
Sitter och läser in mig på vad som hänt ute i sagovärlden, där ute. Den där människorna är fullt upptagna av passiviserande och fördummande korvstoppning av typ Let’s Dance, Gladiatorerna, Melodifestivaler in absurdum och idrottsevenemang, vilka av vår tids makthavare valts att fylla tomrummet efter romarrikets gladiatorspel på Colosseum.

Ser att Peter Kadhammar skrivit bra i Aftonbladet onsdagen den 4 april 2012, om Richard Nixons Checkerstal. Ett tal där han gömde sig bakom familjen, som Littorin och Tolgfors. En sak saknar jag dock, som Kadhammar glömt att skriva om, eller valt att utelämna…

- Vad hände sedan?

Det som hände var, att Richard ”Tricky Dick” Nixon blev historisk, efter att ha nyttjat statens resurser till inbrott och avlyssning av demokraternas lokaler i Watergate. Efter en lång tids undanflykter, lögner, raderade band mm blev han skändligen avsatt från posten som USA:s president, eller valde att avgå inför hotet att ställas inför krigsrätt. Vi bör lära av historien, så att vi inte tvingas upprepa alla dess misstag. I Sverige, med våra toppstyrda institutioner och vårt politiserade rättsväsende, är risken mycket större än på andra håll.

Jämförelsen är ytterst adekvat och den moraliska misär som avgående ledamöter i alliansregeringen hittills visat upp, bådar inte gott inför framtiden. Vad har dessa bleka Nixon-copycats för överraskningar i beredskap åt oss?

Gulag-Kolmården Påskafton den 7 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: