tisdag 17 april 2012

Kasta ut dem!

.
7-8 st ”Tyck-synd-om-svenskar” av afghanskt ursprung har lurat med sig en ensam svensk kvinna till en flyktingförläggning i Småland, där de sedan tillsammans våldtagit henne vaginalt, analt och oralt.

En tid senare skipar svenskt rättsväsende ”rättvisa”. Männen döms till svenskt fängelse av varierande längd, som mest 6,5 år. Sedan i de flesta fall – men inte alla – utvisning ur landet. Dock inte på livstid utan på viss tid, femton år tror jag det blev.

Här i Gulag tillåts vi inte ha tillgång till Internet. Rädslan för att vi ska delta i samhällsdebatten bedöms allt för stor. Därför är det lite svårt att i efterhand kontrollera fakta, som en information för den händelse jag skulle redovisa någon detalj fel.

Det är klart att det är skillnad på fängelse och fängelse i Sverige. Men det är också stor skillnad på fängelse i Sverige och i Afghanistan. Jag har under min tid i politiskt fängelse delat fängelse med interner, skyldiga såväl som oskyldiga, av många olika nationaliteter. Men en sak har alla nysvenskar haft gemensamt. De har upplevt svenska fängelser som spa- eller semesteranläggningar i jämförelse med fängelserna i deras respektive hemländer.

Sverige skickar därför ut fel signaler till ”Tyck-synd-om-svenskarna” i fråga om våldtäktspåföljden. Budskapet idag är närmast en belöning och kommer att fungera som en beställning på fler gruppvåldtäkter mot svenska kvinnor. Domstolarnas och Justitiedepartementets personal må slå sig för bröstet i självbelåtet och inbilskt nit men de svenska kvinnorna lämnar de i sticket.

På svenska ålderdomshem förvaras, ibland plågas, våra åldringar. De som har byggt upp landet. För att kommunerna skär ner och sparar till följd av att våra politiker och deras kumpaner, i form av tjänstemän och gangsters, åderlåter det allmänna på de medel som rätteligen skulle användas till en anständig omsorg av våra äldre. För egen del har de ställt om så att de utan att ha presterat någonting beviljas generösa livstidsförmåner.

Ett absolut minimum vore att våldtäktsmännen istället för svenskt fängelse dömdes att i 6,5 år plågas på svenskt ålderdomshem. Man kan ironisera om skrupelfria och egennyttiga politikers hantering av åldringsvården men den är naturligtvis ingen lösning på påföljdsfrågan för nysvenska våldtäktsmän.

Det går inte heller att utvisa afghanska våldtäktsmän som gruppvåldtagit en svensk kvinna till Afghanistan. Risken är uppenbar för att de skulle släppas fria genast.

Återstår att istället undersöka alternativ. Ronny Eriksson och Euskefeurat sjunger om faster Aina som Piteå kommun med Peter Roslund i spetsen kan skicka till Ukraina för billigare åldringsvård. Kanske kan ett alternativ vara att kontrollera om Ukraina kan åta sig att fängsla dessa afghaner – naturligtvis efter sedvanlig kvalitetsupphandling till lägsta pris.

Eller kanske justitieminister Beatrice Ask kan ta upp saken med sin regeringskollega och partibroder Carl Bildt. Ett alternativ skulle kunna öppna sig om han ville tala med sin uppdragsgivare Hillary Clinton och efterhöra om USA kunde förvara dessa afghaner, mot ersättning givetvis, i Kalifornien eller i Guantanamo. Naturligtvis måste amerikanarna informeras om våra svenska politikers sätt att garantera kvalitetsvård genom upphandling till lägsta pris. Ett problem med Guantanamo, som dock säkert går att lösa, är att ta ställning till om skendränkningar ska ingå eller ej. Men det kanske bara är en prisfråga. Varje sann människorättsförespråkare väntar nog i så fall med spänning för att få veta om priset blir lägre eller högre om skendränkningar ska ingå.

Gulag-Kolmården den 13 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: