onsdag 11 april 2012

Råttorna lämnar det sjunkande skeppet

.
Ser i förmiddagens TV-nyheter att strömhopp av höga politiska tjänstemän pågår – från Försvarsdepartementet till försvarsindustrin SAAB. I kölvattnet på avslöjanden om Saudi-Arabien-myglet – eller inför vad som komma skall, kan man undra?

SAAB kommer med andra ord i fortsättningen att avlöna fler av sina medarbetare själva istället för att gå omvägen via skattebetalarna.

Vad är det för gruvliga hemligheter som gör dessa personer anställningsbara? Tidigare medarbetare hos någon annan, vilka sprungit andra än sin dåvarande huvudmans uppdrag, brukar annars inte vara eftertraktade eller anses pålitliga.

Vem är det som sitter med trumfen och vem har Svarte-Petter? Det är nog skattebetalarna som plockar upp notan i alla fall. Och ”rättsväsendet” lallar med ärenden av Thomas Quick-typ. Mutbrottsutredningen mot SAAB utreddes av en polis utan specialutbildning, på halvtid, med stöd (?) av Krister van der Kwast.

Frågan är, om SAAB anställer de flyende statstjänstemännen för att man vill göra det, eller för att de måste göra det? Råttor som överger sjunkande skepp brukar annars inte höra till de som står först i kö för att räddas.

Gulag-Kolmården Påskafton den 7 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: