tisdag 24 april 2012

Löplinan

.
Här i Gulag går mycket tid åt till att följa med vad som händer i vår omvärld. Eller åtminstone till att följa med i vad man vill att vi ska tro att händer.

Ofta handlar diskussionerna om vad våra psykopater och kleptomaner från det politiska livet och byråkratin åstadkommit senast och vilka problem de har för stunden, som ska mörkläggas för oss andra.

Jag vill inte undanhålla läsekretsen ett förslag som kom fram vid frukostbordet när vi diskuterade vår nyaste medfånge – den 86-årige rollator-desperadon.

Ett problem för många kommunpolitiker och dito tjänstemän, med det socialdemokratiska kommunalrådet Peter Roslund i Piteå i spetsen, är hur man ska kunna pressa kostnaderna inom åldringsvården, så att man kan använda skattemedel till så mycket annat roligt som grabbarna vill hålla på med. Det har föreslagits att man ska skicka åldringarna till Ukraina, men förslaget är kanske inte riktigt ännu helt politiskt korrekt. Med dagens förslag kan göra det möjligt för kriminalvården att billigt och funktionellt vårda den 86-årige rollator-desperadon och även göra det möjligt för åldringsvården att inte behöva överge låsta långvårds- och åldringsvårdsavdelningar på nätterna. Dessutom kan det leda till ytterligare besparingar genom att man kan minska bemanningen – även dagtid.

Före detta bankmannen Janne föreslår att man i stället för att låsa avdelningarna kan hantera såväl vår 86-åring som landets åldringar genom att koppla dem i löplina. På så sätt behöver man inte låsa avdelningen. Och halsband har vi ju redan. Förslaget vinner genast allmänt gillande då många förstår sparpotentialen i det. Åldringarna kan då själva ta sig, eventuellt med hjälp av medfångar, till toaletten och till köket. Det skulle i ett slag lösa problemet med åldringar som gått bort sig i skog och mark. För att slippa problemen med sexuella övergrepp, aktualiserade inom åldringsvården i Luleå, kan man placera män och kvinnor i olika löplinor. Och för att skydda fångarna mot homo-övergrepp kompletteras lämpligen löplinan med kyskhetsbälten, eller av besparingsskäl möjligen med förstärkta blöjor. Det skulle göra det möjligt för våra kommunala psykopater och kleptomaner, att använda skattemedlen på för dem själva mycket bättre sätt.

Gulag-Kolmården den 18 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: