lördag 26 oktober 2013

Om vådan av att röra om i komockor

.
Europas ledare är förbannade. Den vildvuxna och oregerliga amerikanska säkerhetstjänsten NSA har avlyssnat dem och nu har det offentliggjorts att så har skett.

Att de har blivit avlyssnade är inget konstigt. Om man anställer brottslingar och ger dem i uppdrag att begå brott, så kommer de att begå brott. Det som istället upprör EU-ledarna är att det råder ett sådant amatörmässigt kindergarten i den amerikanska underrättelsetjänsten att vem som helst kan samla in och offentliggöra detta och därmed fullständigt skandalisera de ryggradslösa europeiska politikerna i deras väljares ögon. Sådant svider.

Alla vet, och har hela tiden vetat, att detta pågår. Att de europeiska politikerna är den amerikanska regimens tjänstehjon som slickar den amerikanska jättepempan med alla dess oregerliga utväxter.

Historien lär oss att om man strör okontrollerat med pengar över en organisation som ingen har kontroll över så kommer den att leva sitt eget liv. Strax kommer den, vid sidan av att begå brott som skadar uppdragsgivaren, även att övergå till meningslöst spionerande och registrering av nonsens. Jag behöver bara säga Stasi så förstår alla.

Nu vill Frankrikes Hollande och Tyskarnas Merkel, för att hålla skenet uppe, föra bilaterala samtal med USA. Fredrik Reinfeldt avvaktar. Från England är det tyst. Det torde bero på två saker. England och Sverige är i högre grad än de övriga den amerikanska stasiorganisationens medbrottslingar och de vet att det är mycket värre än vad som hittills kommit fram. Och precis som en komocka som hunnit torka på utsidan gäller för denna rättsröta att ju mer man rotar i den, desto jävligare luktar det.

Övertorneå fredagen den 25 oktober 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: