tisdag 3 juni 2014

Mellanöstern och demokratierna

.
USA och dess stödtrupper, bland annat i form av hundar av alla storlekar, har nu länge försökt störta Assad-regimen i Syrien. Den är en diktatur gör man gällande i USA, som officiellt ser sig själva som inte bara en demokrati utan sannolikt som världens enda demokrati. Alla andra länder får räkna med att bli kallade diktatur efter hand som det passar den amerikanska organiserade brottsligheten.

Syrien är en diktatur. Ok. Det kan nog de flesta instämma i. Men hur många arabiska demokratier finns det? Arabiska länder tycks ha två lägen. Antingen är de hyggligt fridsamma under en påtagligt repressiv diktatur eller så är man fullt upptagen av att skjuta ihjäl varandra och förstöra sitt land - med raketgevär tillhandahållna av bland annat den amerikanska vapenindustrin.

Den som försöker styra ett arabland med pratdemokrati av västerländsk typ blir snabbt flyttad från makten av någon lite hårdhäntare konkurrent, som ser sig som av Gud Fader utsedd för att bättre styra landet.

Om sanningen ska fram verkar det inte gå så mycket bättre i USA och de flesta europeiska länder heller. Främsta skillnaden är att brottslingarna månar mer om polityren i dessa länder. Och att media spelar med.

Södertälje tisdagen den 3 juni 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: