tisdag 30 juli 2019

ASAP Rocky och Absurdistans rättsväsende


.
Idag börjar, eller har just börjat, rättegången mellan Absurdistans rättsväsende och den amerikanska rapparen ASAP Rocky och hans livvakter. Men ASAP Rocky-sidan står inte ensamma. President Donald Trump har åtminstone låtsats göra vad han kan och många fans verkar vilja vara med på rättegången, som om de förväntar sig att att han ska uppträda i rättegången i mer traditionell mening. Som om de tror att Svenska rättegångar avgörs av hejaklacken i åskådarbänkarna. Helt fel. Svenska rättegångar avgörs av deras behandling i propagandaorganen, eller massmedia som de verksamma i propagandamaskineriet föredrar att kalla sig själva. Ja, egentligen brukade de kalla sig ”den tredje statsmakten” men det har ju under senare år framstått som ganska löjligt, nu när vi med hjälp av Internet får viss inblick i hur nyhetsflödet censureras och vinklas av propagandaorganen och hur obekväma förhållanden mörkläggs.

Inte heller Absurdistans rättsväsende står ensamma. På sin sida har de en missbrukande multibrottsling som Stefan Löfven och Annie Lööf har lyckats rekrytera till Sverige från Afghanistan. En direkt följd av att Sverige deltog i den Amerikanska militärmaffians anfallskrig mot Afghanistan.

Säkert har Absurdistans rättsväsende - eller rättare sagt avsaknad av rättsväsende - vägt tungt när han bestämt sig för var den afghanska gatubrottslingen ska fördriva sina dagar. Många länder med fungerande rättsväsenden och ansvarsfull politik kan inte komma i fråga när sådana väljer sina nya hemländer. Då blir det Sverige, som ännu inte bytt namn till Absurdistan, men som på allt sätt blir allt mer likt ett Absurdistan.

Men det svenska rättsväsendet vilar inte bara på en Afghansk missbrukande gatubrottsling utan står framför allt stabilt på det svenska rättsväsendets rättsmedvetande och dess alldeles egna tolkning av begreppet ”likhet inför lagen”. Likhet inför lagen innebär bland annat att rättstillämpningen blir sådan att de polisledda narkotikaligornas kunder värnas. Exempelvis genom att personer med många sidor långa belastningsregister, tiotals olovliga körningar, ofta i påverkat tillstånd med trafikfarliga bilar, får ”straffrabatt”. Ju fler brott desto lägre straff. Begreppet tolkas även så att också grova brott som riktar sig mot allmänheten ”straffas” med försumbara påföljder. Det kan röra sig om högst någon månads inlåsning eller gärna några tiotal timmars samhällstjänst. Att det blivit så beror naturligtvis på att just dessa brottslingar, om än på låg nivå, tillsammans är en betydande maktfaktor De må vara små enskilt, men i förening utgör de narkotikaligornas kundstock och generar därför tillsammans mutorna från narkotikaligorna till rättsväsendet.

ASAP Rocky kommer, om han blir fälld att dömas på något snarlikt sätt. En kortare tids villkorlig dom eller kanske samhällstjänst. Det är naturligtvis inte klarlagt, men mycket talar för att han kommer att bli fälld, av det enkla skälet att Absurdistans dysfunktionella rättsväsende vill försöka hålla fasaden uppe. De vill låtsas ha gjort rätt, när man bara utredde ASAP Rocky & Co och inte alls de afghanska gatubrottslingarna. Om inte man har gjort rätt blir det ju ännu jobbigare att man har låst in ASAP Rocky en månad, för att kanske, men bara kanske, döma honom till två veckors samhällstjänst eller kanske i värsta fall någon månads villkorlig dom. Rocky har därför suttit häktad en månad trots att allt talar för en dom som innebär att han inte ska frihetsberövas - skyldig eller oskyldig.

I sammanhanget väcker det föga förvåning att fallet, enligt Leif GW Persson i Expressen, är det mest utredda i svensk rättshistoria - men ändå helt ensidigt utrett. Det där med opartiskhet och likhet inför lagen är helt enkelt inte så lätt, när man aldrig har provat på det.

Hela det här målet har karaktären av en utomrättslig fängelsedom eftersom den innebär att en ännu odömd och åtminstone - den vinklade utredningen till trots - troligen oskyldig person, låsts in på en lägre tid och därigenom orsakats avsevärd ekonomisk skada. Det svenska rättsväsendet, som på löpande band släpper lös notoriska återfallsförbrytare - även grova sådana - innan polisen som grep dem hunnit hem för dagen - landar i slutsatsen att det råder likhet inför lagen när man orsakar någon mångmiljonförluster för ett brott som han troligen är oskyldig till och som aldrig skulle generera ett frihetsberövande om han blev dömd. Med ett sådant rättsväsende behöver vi ingen brottslighet. Polisen, åklagarna och domstolarna är ett självspelande kriminellt piano.

I ett fungerande rättsväsende skulle förstås de som gjort en sådan ensidig utredning och beslutat om ett  sådant absurt frihetsberövande både fått sparken och fått skaka galler en längre tid. Men i Absurdistan med dess dysfunktionella och korrupta rättsväsende finns ingen sådan risk.

Vill man tänka fritt kring detta landar man lätt i att hela grunden till det här målet är en Amerikansk-Svensk kulturkrock. ASAP Rocky kommer från ett land, USA, som är känt för sin höga våldsbrottslighet, men också känt för att det inte är fult att tjäna pengar där, och inte heller fult att använda sina pengar till att skydda sig mot kriminalitet. Det är också ett land där man inte behöver behöver dö i sjukvårdsköer för att politiker och tjänstemän förskingrat skattemedlen - förutsatt att man själv har pengar. Sverige å sin sida är ett land i vilket det ofta är fult att tjäna pengar och också ett land i vilket såväl lagstiftning som rättsväsende ofta står på kriminalitetens sida. Ett land i vilket det är fult och osolidariskt att använda sin rikedom till att undgå att dö i sjukvårdsköer. Det har närmast utvecklats till en plikt. Eftersom fattiga människor väljer odugliga och kriminella politiker som i sin tur utser odugliga och kriminella befattningshavare i den offentliga sektorn är det osolidariskt av de rika att använda sin rikedom till att undgå att drabbas av de fattigas vanstyre. Ett våldsbrott som leder till att offret försöker värja sig själv, sin familj, vänner eller egendom, resulterar vanligen i att brottsoffret döms och inte sällan även i att brottsoffret tvingas erlägga skadestånd till förövaren. Jag tror att det är det enda landet i världen i vilket rättsväsendets utgångspunkt är att det står på brottslingarnas sida - mot brottsoffren. Ge och ta någon diktatur som Ryssland exempelvis. Därför är inte epitetet Absurdistan oförtjänt.  

Det är inte den officiella anledningen till rättegången, inte det som ska prövas i sak, men vi kommer att få en fingervisning om huruvida det fortfarande är tillåtet för brottslingar i den offentliga sektorn, närmare bestämt inom rättsväsendet, att godtyckligt frihetsberöva människor under lång tid, och orsaka dem enorma ekonomiska, samt förmodligen även psykiska skador. Det svenska rättsväsendets tolkning av begreppet likhet inför lagen innebär nämligen att åklagare och domare alltid förväntas driva målen därhän att slutresultatet kan bli en politiskt korrekt dom. Politiskt korrekt innebär naturligtvis i det här fallet att domstolen landar i att polis, åklagare och domstolar gjort allting rätt, trots att slutresultatet blivit absurt.

För att förstå varför det här fallet blivit som det blivit måste man vara medveten om den svenska politikens och den offentliga sektorns inneboende kriminalitet och dess betydelse för rättstillämpningen. Här har vi ett land som uthålligt haft världens högsta eller nästan högsta skatter och som ändå inte klarar av att sörja för sina medborgare. Ett land till vilket politiska psykopater importerar grova våldsbrottslingar för att det gynnar dem själva, för att deras retorik appellerar till psykopaterna i propagandaorganen, så som Hitlers retorik en gång appellerade till tyskarna. Ett land i vilket befolkningen, trots världens högsta skatter dör i sjukvårdsköer samtidigt som miljarderna susar i väg inom vårdadministrationen. Så kommer här en amerikan som inte alls förstår att man i Sverige förväntas bli rånad, misshandlad eller mördad på gatorna för att vissa politiker valt att göra karriär på att importera grova brottslingar. Han har fräckheten att röra sig på gator och torg med egna livvakter som gör att gatubrottsligheten som svenskarna utsätts för har svårt att komma åt honom. Det är för ett dysfunktionellt samhälle ett mycket farligt exempel som kan sätta griller i huvudet på befolkningen. Dessutom har han fräckheten att både vara neger och tjäna pengar som gräs. Det är klart att det blir problem när han kolliderar med det svenska rättsväsendet där man upplever sig både slita hårt för sina mutor från små men ändå grovt kriminella. Komma här och förstöra ens födkrok, vilket jävla sätt…

USA har sina ”ambulansjägare”. Advokater som lever på att slå mynt av ett fel på det amerikanska rättsväsendet - de fantasifulla skadestånden som gör det till en lönsam hobby att hålla på och stämma varandra på skadestånd. Vi har inte det problemet i Sverige. Vi har praktiskt taget inga skadestånd alls. Även om möjligheten till skadestånd ibland finns rent teoretiskt finns den inte i praktiken på grund av vårt kriminella rättsväsendes portalparagraf - den fria bevisprövningen. Den som tillämpas så i Sverige att man alltid kan komma fram till önskvärt domslut - oavsett vad som utspelar sig i rättegången. En röd tråd är att beviskraven ställs så högt för den skadelidande att rätten till skadestånd blir en chimär.

Skulle domstolarna komma fram till en fällande dom i fallet ASAP Rocky är det mycket troligt att en ny kriminell bransch har skapats i landet. Då är det fritt fram för gatubrottslingar att trakassera medborgare och  pressa dem på pengar och annat därför att alternativet annars är att de drabbas av gatubrottslingarnas kumpaner - det svenska ”rättsväsendet”.

Om de här brottslingarna som nu till stor del kontrollerar rättsväsendet får hållas riskerar Sverige att bli internationellt känt som Absurdistan och omnämnas som fordom det numera hädangångna Sovjetunionen brukade bli:

Alla vet var det ligger - men ingen vill dit!

Falun tisdagen den 30 juli 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: