söndag 21 juli 2019

Har våldtäkterna inom åldringsvården ökat?


.



Hur står det till med den svenska åldringsvården egentligen?

Det fanns en lycklig tid då vi förfärades över att åldringarna på våra ålderdomshem ”bara” vanvårdades. Att de inte fick mat, att de blev hotade och misshandlade av personalen, att de serverades smaklös mat som åkt över halva kontinenten sedan den såg en spis, att de fick liggsår osv, eller att de som i Piteå kommun lämnades ensamma och inlåsta över natten, på ett sätt som inte ens brottslingar utsätts för. Men det var innan vi visste att man anställer personal inom åldringsvården som roar sig med att våldta åldringarna.

I fredags, den 19 juli 2019, kunde vi läsa i media om två olika fall - samma dag. Ett i Uddevalla och ett utanför Stockholm. I det ena fallet var offret 90 år. I båda fallen var det personal som våldtog åldringarna.

När vi försöker diskutera den ökade kriminaliteten i samhället, våldtäkter, gruppvåldtäkter, misshandel mm i media, brukar alla påståenden om att sådana ökat tillbakavisas av de vänsterdemagoger och flummare som kontrollerar debatten i våra media. Alla påståenden om ökad brottslighet brukar - med den ställföreträdande kriminalpolitruken Jerzy Sarnecki i spetsen - tillbakavisas med argumentet att kriminaliteten inte alls ökat utan att det istället är anmälningsbenägenheten som ökat.

Då frågar vi oss nu om personalen inom åldringsvården har bytts ut mot galningar som våldtar åldringarna eller om personalen alltid våldtagit åldringar? Är det som demagogerna brukar göra gällande? Är det bara anmälningsbenägenheten som ökat? Betyder det i så fall att situationen är bra inom vår åldringsvård om antalet våldtäkter av åldringar i samhällets vård inte ökat och media ändå kan uppmärksamma två fall per dag? Och en annan besläktad fråga: hur stort är mörkertalet? Hur många våldtäkter inom åldringsvården tystas ned i Sverige?

Vad säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll om saken? Är det ens hennes bord? Är det någons ministers bord över huvud taget? Det verkar inte så när sådant över huvud taget förekommer? Och vad säger Annie Lööf som står allt djupare i skiten med sina höga klackar? I den Strandhällska skiten kanske de höga klackarna visar sig passa ännu sämre än de gjorde på den Fälldinska gården som Lööf besökte i panik inför valet, för att tuta i gamla bönder att Centern ännu är deras parti, trots att man fjärmat sig så långt från landsbygdens verklighet att man inte längre begriper att man inte besöker ett lantbruk med stilettklackar på fötterna. 

Falun söndagen den 21 juli 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: